Verkostoilla voimaa yhteistyöhön – Ruokasektorin koordinaatiohankkeen tavoitteena on tukea ja tehostaa eri tasoilla tapahtuvaa kehittämistyötä, tiivistää verkostoja ja yhteistyötä lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealan sektoreilla sekä täydentää teemoihin liittyvien valtakunnallisten Lähiruokaohjelman ja Luomu 2.0 -luomuohjelman sekä luonnontuotealan toimintaohjelman toteuttamista. Tämä tapahtuu mm. mahdollistamalla kokemusten vaihtoa, toisilta oppimista, hyvien käytänteiden välittämistä sekä toimialaan liittyvää tietoa kokoamalla ja välittämällä.
Valtakunnallinen hanke edistää ruoka-alan hanketoimijoiden ja pk-yritysten yhteistyötä ja verkostoitumista, mahdollistaa kokemusten vaihtoa, toisilta oppimista, hyvien käytäntöjen välittämistä ja yhteisiä kehittämistoimenpiteitä. Hankkeessa nostetaan esiin teemoihin liittyviä tulevaisuuden näkymiä, tutkimustuloksia sekä uudenlaisten toiminta- ja yhteistyötapojen löytämistä, jotta ala pystyy vastaamaan tulevaisuudessa paremmin eri asiakasryhmien kysyntään ja odotuksiin. Lisäksi hankkeessa lisätään lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealojen tunnettuutta.
Ruokasektorin koordinaatiohanke alkoi joulukuussa 2024 ja päättyy elokuun lopussa 2027. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Pro Luomu ja sitä rahoittaa maa-ja metsätalousministeriö ruokaketjurahoituksesta.
