Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke edistää ruoka-alan hanketoimijoiden ja pk-yritysten yhteistyötä lisäarvotuotteiden kehittämiseksi sekä nostaa esiin ruokahankkeissa saavutettuja tuloksia ja viestii niiden vaikutuksista. Hanke tuottaa ruoka-alan toimijoiden verkosto- ja teematapaamisia sekä yhteistä materiaalia alan kehittäjille ja muille toimijoille.
Päätavoitteena on tukea ja tehostaa alueilla tapahtuvaa kehittämistyötä lähiruoka-, luomu- ja luonnontuotealan sektoreilla ja samalla täydentää em. mainittuihin teemoihin liittyvien valtakunnallisten Lähiruokaohjelman ja Luomuohjelman sekä valmisteilla olevien luonnontuotealan valtakunnallisten strategisten linjausten toteuttamista.
Hankkeen toteuttaa yhteistyössä Turun yliopiston Brahea-keskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Pro Luomu.
Ruokasektorin koordinaatiohanke alkoi helmikuussa 2022 ja päättyy marraskuun lopussa 2024. Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.