Edellinen Luomukokin resepti: Gobbas Gårdin perunaa, purjoa ja kermaviiliä
Tapahtumat

Luomufoorumi 2019

Jaa:
Luomufoorumi järjestetään 13.-14.3.2019 Tampereella.

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa Luomun kasvuloikka -seminaarilla, joka on suunnattu ruoka-alan ammattilaisille,  asiantuntijoille ja kehittäjille. Seminaarin jälkeen on vuorossa vaalipaneeli, jonka aiheena on ruokapolitiikan suunta seuraavalla hallituskaudella.

Toinen päivä on suunnattu hanketoimijoille, ja silloin pohditaan mm. ruoka-alan kehittämisen kysymyksiä työpajatyöskentelynä. Ohjelman pienet muutokset ja tarkennukset ovat mahdollisia.

Luomufoorumi pidetään Ahlmanilla (Hallilantie 24, Tampere). Tapahtuma on osallistujille maksuton. Sekä Luomun kasvuloikka -seminaari että vaalipaneeli striimataan suorana verkkoon. Ilmoittaudu tästä!

Tampereella yöpyviä hanketoimijoita suosittelemme varaamaan majoituksen tietyistä hotelleista, jotka eivät ole vielä selvillä. Ilmoitamme hotellit myöhemmin tällä sivulla sekä tiedotamme niistä tapahtumaan jo ilmoittautuneille henkilöille.

13.3.2019 Luomun kasvuloikka –seminaari

Tavoitteena tuplata luomu neljässä vuodessa.

10.00 Aamukahvi

11.00 Seminaarin avaus: Miksi luomu kannattaa tuplata
toimitusjohtaja Timo Jaakkola, Ahlman

11.15 Luomun kasvuskenaariot: tuloksia tuoreesta selvityksestä
tutkijat Anu Koivisto ja Kauko Koikkalainen, Luonnonvarakeskus

11.45 Miten luomun myynti tuplataan?
kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK

12.15 Miten luomun vienti tuplataan?
ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland/Food from Finland ja ylitarkastaja Saara Lönnroth, Ruokavirasto

13.00 Lounas (omakustanteinen)

14.00 Ammattikeittiöiden merkitys luomun tuplaamisessa
hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria ja ravitsemuspäällikkö Ilja Saralahti, Muuramen kunta

14.45 Miten luomun sadot tuplataan?
puhuja auki

15.15 Miten luomuvalvonta tukee luomun kasvua?
pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen, Ruokavirasto

15.45 Loppukeskustelu

16.15 Seminaarin päätöskahvi

Vaalipaneeli

17.00-18.30 Mikä on ruokapolitiikan painopiste seuraavalla hallituskaudella?
Paneelin vetää Simo Frangén, keskustelemassa mm. kansanedustajaehdokkaat Satu Hassi (vihr), Pertti Hakanen (kesk) ja Arto Satonen (kok).

19.00 Hanketoimijoiden yhteiskuljetus Tampereen keskustaan.

19.30 Illallinen (omakustanteinen)

14.3.2019 Työpaja

08.30 Hanketoimijoiden yhteiskuljetus Tampereen keskustasta Ahlmanille.

09.00 Osallistujien esittely

09.30 Mikä on luomun anti kestävälle ruuantuotannolle? Mitä tiedetään, mitä tutkitaan, missä ovat luomun keskeiset kehittämiskohteet? Keskustelua alustavat johtaja Sari Iivonen ja tutkimuspäällikkö Sari Autio, Luomuinstituutti

11.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Uusi luomulainsäädäntö, mikä tulee muuttumaan?

13.15 Hankekinkerit

  • Ruokasektorin koordinaatiohanke
    Mitä etuja on yhteistyöstä lähiruuan, luomun ja luonnontuotteiden kehittämisessä eri alueilla?
  • Luomubuumi
    Hanke tarjoaa tutkittua tietoa ja työkaluja suomalaisten luomuelintarvikkeiden tuotantoon ja markkinointiin.

15.30 Foorumi päättyy

Luomufoorumi on osa Ruokasektorin koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Tiedostot

Aiheeseen liittyvää