Luomuelintarvikepäivän ohjelma 27.9.

8.30 Aamiaista tarjolla

9.30 Luomuelintarvikepäivä alkaa

Luomuelintarvikepäivän avaus, Pro Luomun puheenjohtaja & Kesko PT-tavarakaupan johtaja Harri Hovi

Nudging sustainable products – experiences and innovations from Sweden, Behavioural strategist & Co-founder Linda Lindström, Beteendelabbet

Kyllä luomu myy! – strategioita kasvun tielle, strategi Pasi Sillanpää, Kuudes Aisti Oy

Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava johtajuus, professori Satu Teerikangas, Turun yliopisto

11.30 Lounas

Iltapäivän teemasessiot klo 12.30-14.30

12.30 Luomun myyntiä Suomessa ja maailmalla

Luomun myynti ja markkinointi päivittäistavarakaupassa, myyntipäällikkö Juha Nieminen, SOK Marketkaupan ohjaus

Pienyritykset ponnistavat maailmalle – kokemuksia luomun viennistä, Senior advisor Kåre Björkstrand, Viexpo

12.30 Tietoa ja tutkimusta luomusta

Ruuan mainetekijät: luomu ja nimisuojajärjestelmä brändäyksessä, erikoissuunnittelija Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto

Luomun kuluttajabarometri 2023 – tuoreita tuloksia luomun kulutuksesta, Client Director Pasi Saarnivaara, Kantar Agri Oy

13.30 Uusia innovaatioita

Tulevaisuuden energiaratkaisut – tomaatteja hukkalämmöllä, toimitusjohtaja Ari Kulmanen, Ikaalisten Luomu Oy ja toimitusjohtaja Juha Koskinen, Leppäkoski Group Oy

Squee – Kasviproteiini 2.0, erikoistutkija Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus, Squee-team

13.30 Luomu ruokapalveluissa

Sujuvasti lisää luomua ruokalistoille -paneelikeskustelu
Puhumassa mm. myyntijohtaja Iikka Latostenmaa, Kespro; myynnin päällikkö Taija Haiko, Valio Aimo; vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Mikko Jääskeläinen, Tamminen; tuotekehityspäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut ja Mika Jokela, Finlandia-talon entinen keittiöpäällikkö, vastaa 1.1.2024 alkaen K-kampuksen ravintolatoimesta

Vuoden Luomu SM -ravintola voittajat
Luomu SM -kilpailu on luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa. Kilpailun järjestää EkoCentria.

14.30 Kahvitauko

15.00 Mitä tulevaisuudessa syödään? Miten luomu on osa ratkaisua?

Pyysimme 20 yhteiskunnallista vaikuttajaa kirjoittamaan puheenvuoron siitä, mitä Suomessa syödään vuonna 2040.

Tulevaisuuden ruokaa pääsivät pohtimaan mm. Sari Essayah, Hanna Halmeenpää, Laura Gustafsson, Reijo Karhinen, Aleksis Kyrö, Samuli Laurikainen, Tuomas Salusjärvi, Sari Iivonen, Juha Helenius, Jouko Riihimäki ja Merja Jokiniemi.

Julkistamme tilaisuudessa tämän kokoelman puheenvuoroja tulevaisuuden ruualle. Paikalla on osa kirjoittajista sekä seuraavat panelistit:

Kehityspäällikkö Laura Ihanainen, Kesko; luomuviljelijä ja Silmusalaatin perustaja Samuli Laurikainen; johtava asiantuntija Anna Salminen, maa- ja metsätalousministeriö; maatalousyrittäjä ja MTK-Uusimaan puheenjohtaja Aleksis Kyrö

Moderaattorina toimii asiakkuusjohtaja Riku Lievonen, viestintätoimisto Pohjoisranta BCW.

Tutustu kaikkiin puheenvuoroihin.

Kokoelma puheenvuoroja on osa EU-osarahoitteista Luomu on osa ratkaisua -hanketta.

 

16.00 Vuoden luomutuotevoittajat

Vuoden Luomutuote -kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati. Kilpailun järjestää Luomuliitto.

 

16.15 Buffet

Verkostoidutaan ja nautitaan yhdessä herkullisesta luomukattauksesta.

 

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksut

Puhujat

Kuvia Luomuelintarvikepäivästä