Luomuelintarvikepäivän ohjelma
Program of the Organic Food Day8.30 Aamukahvi & ilmoittautuminen / Coffee & registration
9.30 Luomuelintarvikepäivän avaus, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
9.45 Auttaako luomu saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita? johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutti
10.15 Kuka ostaa luomua 2019? Luomun kuluttajabarometrin tulosten julkistaminen Director Tarja Pentilä ja Client Dierctor Pasi Saarnivaara, Kantar
10.50 Organic food market, trends and innovations, founder and president Amarijt Sahota, Ecovia intelligence
11.30 Organic Lunch
Afternoon program in three different halls. From 12.30 to 14.00.
Markkinat & kuluttajat
12.30 Kuluttaja muuttaa tulevaisuuden ruokakauppaa, asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar, Kesko
13.00 Kalliosta Kaliforniaan -case Goodio, toimitusjohtaja Sami Nupponen, Goodio
13.30 Jääkö luomu ilmastokeskustelun jalkoihin? Tuoretta tutkimustietoa tiedostavasta kuluttamisesta Suomessa ja Ruotsissa, strategiajohtaja Päivi Korteniemi & insight specialist Petra Väänänen-Leimu, Kuudes
Innovaatioita koko arvoketjussa
12.30 Stop losing time and money on food waste. CEO & Founder, Charlotte Aschim, TotalCtrl
13.00 Lohkoketjulla läpinäkyvyyttä: Arlan maitoketjun tarina jatkuu…, Head of Digital, Tomi Sirén, Arla Oy
13.30 Innovaatioilla tehokkuutta luomutuotantoon, johtaja Sampo Järnefelt, Soilfood
Organic processing
12.30 Guidelines for organic prosessing – boost or obstacle for innovation? Johanna Stumpner, AOEL and Roberto Pinton, Organic consulting
13.30 The main opportunities and challenges of organic processing, SVP, R&D Tiina Hämäläinen, Valio
14.00 Coffee
14.30 European Organic Food Innovation Award –competition final
16.00 Vuoden luomutuote & Luomu SM –ravintola voittajat
16.30 Announcing the winner of the first European Organic Innovation Award