Luomuelintarvikepäivän ohjelma 27.9.
8.30 Aamiaista tarjolla
9.30 Luomuelintarvikepäivä alkaa
Luomuelintarvikepäivän avaus, Pro Luomun puheenjohtaja & Kesko PT-tavarakaupan johtaja Harri Hovi
Nudging sustainable products – experiences and innovations from Sweden, Behavioural strategist & Co-founder Linda Lindström, Beteendelabbet
Kyllä luomu myy! – strategioita kasvun tielle, strategi Pasi Sillanpää, Kuudes Aisti Oy
Luonnon monimuotoisuutta kunnioittava johtajuus, professori Satu Teerikangas, Turun yliopisto
11.30 Lounas
12.30 Luomun myyntiä Suomessa ja maailmalla
Luomun myynti ja markkinointi päivittäistavarakaupassa, myyntipäällikkö Juha Nieminen, SOK Marketkaupan ohjaus
Pienyritykset ponnistavat maailmalle – kokemuksia luomun viennistä, Senior advisor Kåre Björkstrand, Viexpo
12.30 Tietoa ja tutkimusta luomusta
Ruuan mainetekijät: luomu ja nimisuojajärjestelmä brändäyksessä, erikoissuunnittelija Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto
Luomun kuluttajabarometri 2023 – tuoreita tuloksia luomun kulutuksesta, Client Director Pasi Saarnivaara, Kantar Agri Oy
13.30 Uusia innovaatioita
Tulevaisuuden energiaratkaisut – tomaatteja hukkalämmöllä, toimitusjohtaja Ari Kulmanen, Ikaalisten Luomu Oy ja toimitusjohtaja Juha Koskinen, Leppäkoski Group Oy
Squee – Kasviproteiini 2.0, erikoistutkija Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus, Squee-team
13.30 Luomu ruokapalveluissa
Sujuvasti lisää luomua ruokalistoille -paneelikeskustelu
Puhumassa mm. myyntijohtaja Iikka Latostenmaa, Kespro; myynnin päällikkö Taija Haiko, Valio Aimo; vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Mikko Jääskeläinen, Tamminen; tuotekehityspäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut ja Mika Jokela, Finlandia-talon entinen keittiöpäällikkö, vastaa 1.1.2024 alkaen K-kampuksen ravintolatoimesta
Vuoden Luomu SM -ravintola voittajat
Luomu SM -kilpailu on luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa. Kilpailun järjestää EkoCentria.
14.30 Kahvitauko
15.00 Mitä tulevaisuudessa syödään? Miten luomu on osa ratkaisua?
Pyysimme 20 yhteiskunnallista vaikuttajaa kirjoittamaan puheenvuoron siitä, mitä Suomessa syödään vuonna 2040.
Tulevaisuuden ruokaa pääsivät pohtimaan mm. Sari Essayah, Hanna Halmeenpää, Laura Gustafsson, Reijo Karhinen, Aleksis Kyrö, Samuli Laurikainen, Tuomas Salusjärvi, Sari Iivonen, Juha Helenius, Jouko Riihimäki ja Merja Jokiniemi.
Julkistamme tilaisuudessa tämän kokoelman puheenvuoroja tulevaisuuden ruualle. Paikalla on osa kirjoittajista sekä seuraavat panelistit:
Kehityspäällikkö Laura Ihanainen, Kesko; luomuviljelijä ja Silmusalaatin perustaja Samuli Laurikainen; johtava asiantuntija Anna Salminen, maa- ja metsätalousministeriö; maatalousyrittäjä ja MTK-Uusimaan puheenjohtaja Aleksis Kyrö
Moderaattorina toimii asiakkuusjohtaja Riku Lievonen, viestintätoimisto Pohjoisranta BCW.
Tutustu kaikkiin puheenvuoroihin.
Kokoelma puheenvuoroja on osa EU-osarahoitteista Luomu on osa ratkaisua -hanketta.
16.00 Vuoden luomutuotevoittajat
Vuoden Luomutuote -kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati. Kilpailun järjestää Luomuliitto.
16.15 Buffet
Verkostoidutaan ja nautitaan yhdessä herkullisesta luomukattauksesta.