Luomuelintarvikepäivän ohjelma 27.10.

Päivän juontaa Kirsi Alm-Siira

9.30 Luomuelintarvikepäivä alkaa

9.30 Luomuelintarvikepäivän avaus Pro Luomun hallituksen puheenjohtaja ja K-ryhmän päivittäistavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja Harri Hovi

9.45 Miten suomalaiset kuluttavat luomua vuonna 2021? Luomun kuluttajabarometrin tulosten julkistaminen Client Director Pasi Saarnivaara, Kantar TNS Agri Oy

10.15 Success story of organic food in Danish retail Environmental and responsibility manager Signe D. Frese, Coop Denmark

10.45 Virtuaalikahvitauko

11.00 Paneelikeskustelu: Miten markkinoida luomua? Keskustulemassa  toimitusjohtaja Pertti Pällijeff, Ryhmä Creative, kategoriapäällikkö Mirva Tollet, Valio ja kehityspäällikkö Laura Ihanainen, K-ryhmä

11.50-12.30 Lounastauko

Sali 1

Luomun markkinat

12.30 Luomutuotteiden kysynnän haasteet ja mahdollisuudet, tuoteryhmäjohtaja Kim Strömsholm, S-ryhmä

13.00 Vastuullisuudesta kiinnostunut kuluttaja ruuan verkkokaupassa, kaupan asiantuntija Arhi Kivilahti, Ada Insights

13.30-14.00 Virtuaalikahvitauko

Sali 2

Miten syntyy menestyvä luomutuote

12.30 Suomessa valmistettua luomulastenruokaa vaativille vanhemmille, pohjoismainen vastuullisuusjohtaja Ulla Luhtasela, Nestlé

13.00 Hyvällä tuotteistuksella myös arvokkaampia luomuraaka-aineita ammattikeittiöille, vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Mikko Jääskeläinen, Tamminen Oy

13.30-14.00 Virtuaalikahvitauko

Ruokapalveluiden mahdollisuudet

14.00 Sustainability and organics in Danish foodservice, Senior Consultant Anders Nicolajsen, Foodservice, Gastronomy & Innovation, Danish Agriculture and Food Council

14.30 Luomu osana vastuullisuutta Sodexon FoodHubissa, keittiömestari Kasper Sjöholm, Sodexo

Kiinnostavat luomubrändit

14.00 Luomu brändityön ytimessä, luova johtaja ja yrittäjä Maria Jalkanen, Foodin

14.30 Kuinka brändätä luomutuote HeVi-osastolle? luomuviljelijä Samuli Laurikainen, Silmusalaatti

15.00 Vuoden luomutuote ja luomu SM voittajat

Vuoden Luomutuote -kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati. Kilpailun järjestää Luomuliitto.

Luomu SM -kilpailu on luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa. Palkinnon myöntää Portaat Luomuun ohjelma.

15.30 Tilaisuus päättyy

Esitykset

Kuvia Luomuelintarvikepäivästä

Puhujat