Luomu Suomessa -tilastot

Luomun tuotannon ja kulutuksen kehityksestä Suomessa kertovat keskeiset tilastot kerätään vuosittain julkaistavaan Luomu Suomessa -koosteeseen.

Luomu Suomessa 2017

Vuonna 2017 Suomen luomuviljelty peltoala oli noin 259 500 hehtaaria. Suomen koko peltoalasta luomuviljelyssä oli 11,4 %.

Suomessa oli lähes 4 600 luomutilaa eli 9,5 % kaikista maatiloista. Luomukotieläintiloja oli 974. Niistä valtaosa tuottaa naudanlihaa tai maitoa. Avomaan luomuvihannesten tuotanto lähti selvään kasvuun vuonna 2017, sillä niiden tuotantoala yli kaksinkertaistui edellisvuodesta.

Luomu Suomessa -tilastokooste

Luomutuotteita myytiin vähittäiskaupoissa 309 miljoonalla eurolla. Luomun markkinaosuus Suomen päivittäistavarakaupassa on 2,3 %.

Luomutilastot on koottu pääasiassa julkisista lähteistä, minkä lisäksi on käytetty Pro Luomun ja EkoCentrian teettämien kyselyjen ja kartoitusten tuloksia. Kooste on saatavilla myös englanninkielisenä. Jokaisen taulukon ja graafin yhteydessä on kerrottu kyseisen tilaston lähdeorganisaatio, joten tarkempaa informaatiota kaipaava löytää alkuperäisen tilaston helposti.

Luomu Suomessa -koosteen tai sen englanninkielisen version saa tarvittaessa käyttöönsä power point -esityksenä pyytämällä osoitteesta info(at)proluomu.fi.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on rahoittanut tämän aineiston tuottamista. 

Tiedostot

Luomu Suomessa -koosteet

Aiheeseen liittyvää