Luomu Suomessa -tilastot

Luomun tuotannon ja kulutuksen kehityksestä Suomessa kertovat keskeiset tilastot kerätään vuosittain julkaistavaan Luomu Suomessa -koosteeseen.

Luomu Suomessa 2018

Vuonna 2018 Suomen luomuviljelty peltoala oli lähes 297 000 hehtaaria. Suomen koko peltoalasta luomuviljelyssä oli 13 %.

Suomessa oli yli 5 000 luomutilaa eli 10,6 % kaikista maatiloista. Luomukotieläintiloja oli noin tuhat. Niistä valtaosa tuottaa naudanlihaa tai maitoa. Sekä luomuviljojen että avomaan luomuvihannesten tuotantoala lisääntyi edellisvuodesta, mutta poikkeuksellisen kuivan kesän takia luomusadot eivät kasvaneet samassa suhteessa.

Luomutuotteita myytiin vähittäiskaupoissa 336 miljoonalla eurolla. Luomun markkinaosuus Suomen päivittäistavarakaupassa on 2,4 %.

Luomutilastot on koottu pääasiassa julkisista lähteistä, minkä lisäksi on käytetty Pro Luomun ja EkoCentrian teettämien kyselyjen ja kartoitusten tuloksia. Kooste ilmestyy myöhemmin myös englanninkielisenä. Jokaisen taulukon ja graafin yhteydessä on kerrottu kyseisen tilaston lähdeorganisaatio, joten tarkempaa informaatiota kaipaava löytää alkuperäisen tilaston helposti.

Luomu Suomessa -koosteen tai sen englanninkielisen tai ruotsinkielisen version saa tarvittaessa käyttöönsä power point -esityksenä pyytämällä osoitteesta info(at)proluomu.fi.

Luomu Suomessa 2018 -kooste on tuotettu Ruokasektorin koordinaatiohankkeessa, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Tiedostot

Luomu Suomessa -koosteet

Aiheeseen liittyvää