Luomukokki-kilpailu

Kilpailun säännöt
Luomukokki-kilpailu
Kaikki Luomukokki-kilpailu

Säännöt

Tuomarit

Kumppanit

Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara

Ole enemmän kuin kokki, ole Luomukokki!

Luomukokki-kilpailu järjestetttiin Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen yhteydessä 6.-7.3.2019! Pääpalkinnoksi kilpailun voittaja Simo Harrivaara sai hemmoteluloman Långvikin kokous- ja kylpylähotellissa.

Kilpailun tarkoituksena on edistää luomuosaamista ja luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä. Kilpailuannosten arvioinnissa otetaan huomioon kestävät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät gastronomisten kriteereiden rinnalla.

Luomukokki-kilpailun 2019 voitti Simo Harrivaara

 

Finalistit

Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki 
Alfred Tallberg, 
Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti, 
Ravintola Muru, Helsinki

 

Semifinalistit

Luomukokki -semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria:

Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki 
Markus Kaihola, 
Sahanlahti Resort, Puumala
Mikko Lahtinen, 
Hotelli Punkaharju, Punkaharju 
Niko Pirtinsola, 
Scandic Tampere Station, Tampere
Alfred Tallberg, 
Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti, 
Ravintola Muru, Helsinki

Kilpailjoiden haku oli auki 10.10.2018-31.1.2019. Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle. Valinnan tekivät kilpailun johtaja lehtori Sampo Kantele liiketalousopisto Perhosta ja kilpailun päätuomari keittiömestari Benjamin Frostell. Semifinaalit pidetään 6.3. ja varsinaiseen finaaliin 7.3. pääsee semifinaaleista kolme kilpailijaa.

 

Kilpailun aikataulu

Semifinaalit 6.3. kahdessa ryhmässä

I-ryhmä kilpailee klo 9-11.30, annokset esille 11-11.30.

II-ryhmä kilpailee klo 13-15.30, annokset esille 15-15.30

Finalistien julkistus klo 16.30

 

Finaali 7.3.

Kilpailuaika klo 9-13.30

Alkupalat esille 11-11.30

Pääruoka esille 12-12.30

Jälkiruoka esille 13-13.30

Voittaja julkistetaan klo 15

 

Luomukokki-kilpailun kilpailukeittiöt sijaistevat Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen hallissa 3, vastapäätä osastoa 3d61.

 

Yhteistyössä

Tapahtumat
Luomukokin resepti: Gobbas Gårdin perunaa, purjoa ja kermaviiliä
Tapahtumat
Luomuvisailua Fastfood & Cafe & Ravintola -messuilla
Tapahtumat
Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara