Säännöt

Luomukokki-kilpailun 2019 säännöt

Luomukokki-kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho, Pro Luomu ry ja yhdessä yhteiskumppanien kanssa

Kilpailussa on yksi sarja: keittiöammattilaiset. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vakituisesti Suomessa asuvat henkilöt

Kilpailun tarkoituksena on edistää luomuosaamista ja luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä. Kilpailuannosten arvioinnissa otetaan huomioon kestävät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät gastronomisten kriteereiden rinnalla.

Kilpailu on kolmiosainen. Reseptikilpailun avulla raati valitsee kuusi semifinalistia, joista kolme pääsee finaaliin.

Reseptikilpailussa suunnitellaan luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle ja kuvataan yksi esimerkkiannos. Kriteereinä on annoksen raaka-aineiden yhteensopivuus ja makujen harmonia. Lisäksi arvioidaan reseptin raaka-aineiden käyttömääriä ja hävikin minimointia. Annoksissa on käytettävä luomutuotteita monipuolisesti ja löydyttävä vähintään 4 erilaista komponenttia.

Reseptin lisäksi tulee kirjoittaa lyhyt motivaatiokirje ja perustella miksi luomuruoka on osallistujalle tärkeää.

Annoskuva ja reseptiikka 10 hengelle, motivaatiokirje sekä kilpailijan lyhyt esittely lähetetään 31.1.2019 mennessä osoitteeseen info@proluomu.fi

Kilpailun finalistit julkistetaan helmikuussa 2019.

Semifinaali ja finaali järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen yhteydessä: semifinaalit 6.3.2019 ja finaali 7.3.2019. Kilpailijoita avustaa liiketalousopisto Perhon opiskelijat, joka auttavat esivalmistustöissä, siivoamisessa ja työvälineiden löytämisessä. Assistentit eivät saa valmistaa/kypsentää ruokaa eivätkä noutaa kilpailijan raaka-aineita

Kilpailukeittiön varustaa Metos, varustus tarkentuu myöhemmin Ja se ilmoitetaan semifinaaliin päässeille kilpailijoille erikseen.

Kilpailun virallisena johtajana toimii Lehtori/keittiömestari Sampo Kantele. Päätuomarina keittiömestari ja vuoden 2016 vuoden luomukokki Benjamin Frostell, jonka lisäksi mukana makutuomareita ja keittiötuomareita sekä lehdistön edustaja. Semifinaalin arviointikriteerit ja kilpailutehtävät kerrotaan valituille 2 viikkoa ennen kilpailua. Finaaliin päässeille kerrotaan finaalitehtävä heti semifinaalin ratkettua pidettävässä info-tilaisuudessa.

10§

Kilpailijoilla tulee olla mustat kokkihousut ja valkoinen kokkitakki, sekä asianmukaiset työkengät. Kilpailun järjestäjä jakaa kilpailijoille esiliinat ja päähineet

11§

Tarkempi kilpailuaikataulu toimitetaan semifinaaliin valituille kilpailijoille 1.3.2019.

Aiheeseen liittyvää