Luomukokki-kilpailun 2019 säännöt
1§
Luomukokki-kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho, Pro Luomu ry ja yhdessä yhteiskumppanien kanssa
2§
Kilpailussa on yksi sarja: keittiöammattilaiset. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vakituisesti Suomessa asuvat henkilöt
3§
Kilpailun tarkoituksena on edistää luomuosaamista ja luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä. Kilpailuannosten arvioinnissa otetaan huomioon kestävät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät gastronomisten kriteereiden rinnalla.
4§
Kilpailu on kolmiosainen. Reseptikilpailun avulla raati valitsee kuusi semifinalistia, joista kolme pääsee finaaliin.
5§
Reseptikilpailussa suunnitellaan luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle ja kuvataan yksi esimerkkiannos. Kriteereinä on annoksen raaka-aineiden yhteensopivuus ja makujen harmonia. Lisäksi arvioidaan reseptin raaka-aineiden käyttömääriä ja hävikin minimointia. Annoksissa on käytettävä luomutuotteita monipuolisesti ja löydyttävä vähintään 4 erilaista komponenttia.
Reseptin lisäksi tulee kirjoittaa lyhyt motivaatiokirje ja perustella miksi luomuruoka on osallistujalle tärkeää.
Annoskuva ja reseptiikka 10 hengelle, motivaatiokirje sekä kilpailijan lyhyt esittely lähetetään 31.1.2019 mennessä osoitteeseen info@proluomu.fi
6§
Kilpailun finalistit julkistetaan helmikuussa 2019.
7§
Semifinaali ja finaali järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen yhteydessä: semifinaalit 6.3.2019 ja finaali 7.3.2019. Kilpailijoita avustaa liiketalousopisto Perhon opiskelijat, joka auttavat esivalmistustöissä, siivoamisessa ja työvälineiden löytämisessä. Assistentit eivät saa valmistaa/kypsentää ruokaa eivätkä noutaa kilpailijan raaka-aineita
8§
Kilpailukeittiön varustaa Metos, varustus tarkentuu myöhemmin Ja se ilmoitetaan semifinaaliin päässeille kilpailijoille erikseen.
9§
Kilpailun virallisena johtajana toimii Lehtori/keittiömestari Sampo Kantele. Päätuomarina keittiömestari ja vuoden 2016 vuoden luomukokki Benjamin Frostell, jonka lisäksi mukana makutuomareita ja keittiötuomareita sekä lehdistön edustaja. Semifinaalin arviointikriteerit ja kilpailutehtävät kerrotaan valituille 2 viikkoa ennen kilpailua. Finaaliin päässeille kerrotaan finaalitehtävä heti semifinaalin ratkettua pidettävässä info-tilaisuudessa.
10§
Kilpailijoilla tulee olla mustat kokkihousut ja valkoinen kokkitakki, sekä asianmukaiset työkengät. Kilpailun järjestäjä jakaa kilpailijoille esiliinat ja päähineet
11§
Tarkempi kilpailuaikataulu toimitetaan semifinaaliin valituille kilpailijoille 1.3.2019.