Edellinen Luomukokki-kilpailu huipentuu voittajan valintaan
Seuraava Suomen luomuvienti on ottamassa kasvuloikkaa
Tapahtumat

Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara

Jaa:
Simo Harrivaara on uusi Luomukokki. Hän voitti Fastfood & Cafe & Ravintola –messuilla Helsingissä torstaina 7.3. käydyn Luomukokki-kilpailun finaalin. Tasaväkisessä finaalissa kohtasi kolme kokenutta keittiömestaria. Luomukokki valittiin nyt toisen kerran.

Kaksipäiväiseen kilpailuun oli valittu reseptikarsinnan perusteella kuusi kilpailijaa, jotka kokkasivat ensimmäisen päivän semifinaalissa yhden pääruoan ja finaalissa kolmen ruokalajin menun. Finaalissa kilpailivat Simo HarrivaaraAlfred Tallberg ja Turo Väärti.

Semifinaalissa tuli käyttää raaka-aineena luomubroileria sekä kahta Valio Luomu –tuotetta, finaalissa pakollisina raaka-aineina olivat alkupaloissa Rollfoods luomurieska ja Valio Luomu goudajuusto, pääruuassa Tammisen luomukaritsan kyljysrivi sekä jälkiruuassa Valio Luomu turkkilainen jogurtti ja omena (gala). Lisäksi kilpailijat saivat valita vapaavalintaisia tuotteita raaka-ainetorilta. Kaikki kilpailussa käytetyt tuotteet olivat luomua.

Voittaja valmisti alkuruoaksi paistettua karitsaa vartaassa, marinoitua kaalia ja rieskaa, pääruoaksi paahdettua karitsan kyljystä, tillillä maustettua perunapyrettä, parsakaalia ja punaviiniruskeavoikastiketta sekä jälkiruoaksi haudutettua omenaa, paahdetulla kauralla maustettua karamellia ja rosmariini-oliiviöljykakku.

Simo Harrivaaran pääruoka paahdettua karitsan kyljystä, tillillä maustettua perunapyrettä, parsakaalia ja punaviiniruskeavoikastiketta

Korketasoinen kilpailu

Kilpailun tuomaristo kiitteli kokkeja loistavasta työstä, ja totesi tason olleen kova sekä semifinaalissa että finaalissa. Tuloksen julkistanut kilpailun johtaja Sampo Kantele Perho Liiketalousopistosta kertoi eron ensimmäiseksi ja toiseksi tulleen välillä olleen todella pieni.

Kilpailun päätuomarina toimi keittiömestari ja historian ensimmäinen luomukokki Benjamin Frostell. Muut tuomarit olivat Filip Langhoff (Ask ja Jord), Toni Kostian (Grön ja Way) ja Simona Milazzo (Sicapelle) sekä lehdistön edustajana Aromi-lehden päätoimittaja Heli Koivuniemi.

-Tasalaatuisin suoritus ja pääraaka-aineen kunnioitus ratkaisi kilpailun voittajan hyväksi, kertoi kilpailun päätuomari Benjamin Frostell.

Maun ja ulkonäön lisäksi kilpailussa arvioitiin keittiöosaamista ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Kilpailussa kiinnitettiin huomiota mm. hävikin hallintaan ja raaka-aineiden huolelliseen hyödyntämiseen sekä energian käyttöön.

Sesonkiruuan ja luomun ystävä

Simo Harrivaara toimii Ventunossa keittiöpäällikkönä. Hänen kiinnostus luomuun on syttynyt erityisesti oman lapsen kautta

– Mulla on 3,5 tytär, jolle haluan opettaa oikeanlaisia arvoja elämästä, kertoo Harrivaara.

Harrivaara on vahva sesonkiruuan kannattaja, joka aikoo myös jatkossa hakea mukaan kokkikilpailuihin oppiakseen lisää.

-Tämä oli huikea kokemus, joka kehitti taas omaa tekemistä ja luovuutta, tiivistää Harrivaara

Luomukokki-kilpailun tavoitteena on edistää luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä sekä luomuosaamista ja tietämystä luomusta vastuullisena valintana. Luomukokki -kilpailun järjestävät Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria, Perho Liiketalousopisto ja Pro Luomu ry. Kilpailun pääyhteistyökumppanit ovat Easyfairs Finland, Metos Oy Ab ja Valio. Mukana tukemassa kilpailua myös Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli, Rollfoods ja Tamminen.

Aiheeseen liittyvää