Edellinen Tavoite seuraavalle hallitukselle: tuplataan luomu
Seuraava Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara
Tapahtumat

Luomukokki-kilpailu huipentuu voittajan valintaan

Jaa:
Kuka kokkaa itsensä uudeksi Luomukokiksi? Se selviää 6.–7.3. Fastfood & Cafe & Ravintola -ammattimessuilla, jossa kilpaillaan luomukeittiön mestaruudesta. Tervetuloa seuraamaan kisaa, jossa doping on kielletty myös raaka-aineilta!

Vuoden tärkeimmillä ravintola-alan ammattimessuilla käytävään Luomukokki-kilpailuun valittiin kuusi kilpailijaa reseptikilpailun perusteella. Kilpailussa arvioidaan gastronomista ammattitaitoa ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Voittajalta edellytetään vahvaa tuntemusta luomuraaka-aineista. Tuomaristoon kuuluvat päätuomari Benjamin Frostell sekä Filip Langhoff, Toni Kostian, Simona Milazzo sekä lehdistön edustaja Heli Koivuniemi.

Tule jännittämään kilpailun etenemistä

Luomukokki-kilpailun semifinaali käydään keskiviikkona ke 6.3. kahdessa ryhmässä. Kolme finalistia julkistetaan klo 16.30.

Semifinaalin aikataulut ovat seuraavat:

Ryhmä I klo 9-11.30, annokset nousevat esille klo 11-11.30

Markus Kaihola, Sahanlahti Resort, Puumala
Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Alfred Talberg, Suomen suurlähetystö, Oslo

Ryhmä II klo 13-15.30, annokset nousevat esille klo 15.-15.30

Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki
Niko Pirtinsola, Scandic Tampere Station, Tampere
Turo Väärti, Ravintola Muru, Helsinki

Finaalitaisto kolmen parhaimman semifinalistin välillä käydään to 7.3. ja kilpailuaika on klo 9-13.30. Annokset nousevat esille seuraavasti:

Alkupalat klo 11-11.30
Pääruoka klo 12-12.30
Jälkiruoka klo 13-13.30

Koko kilpailun voittaja eli uusi Luomukokki julkistetaan ja tittelöidään to 7.3. klo 15. Kilpailualue sijaitsee Fastfood & Cafe & Ravintola –messujen luomupuistossa, Messukeskuksen hallissa 3.

Luomukokki -kilpailun järjestävät Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria, Perho Liiketalousopisto ja Pro Luomu ry. Kilpailun pääyhteistyökumppanit ovat Easyfairs Finland, Metos Oy Ab ja Valio. Mukana tukemassa kilpailua myös Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli, Rollfoods ja Tamminen.

 

Messuilla monipuolisesti luomuohjelmaa

Kilpailun lisäksi Luomupuistossa on lukuisia luomuyritysten osastoja sekä Luomun info -osasto messupaikalla 3d61. Luomun info -osastoa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sen toteutuksesta vastaavat EkoCentria sekä Pro Luomu. Osaston tavoitteena on lisätä ravintola-ammattilaisten tietämystä luomusta, luomun käytöstä ammattikeittiöissä ja sen saatavuudesta. Järjestäjätahojen lisäksi osastolla on mukana luomuasiantuntijoita Luomuliitosta, Luomuinstituutista, Ruokavirastosta sekä maa- ja metsätalousministeriöstä.

Osana Luomun info -osaston ohjelmaa EkoCentria ja Pro Luomu järjestävät messujen seminaarilavalla myös Simo Frangénin luomutietovisan, jossa ravintola-alan ammattilaiset mittaavat tietämystään luomuasioista. Tervetuloa seuraamaan ke 6.3. klo 12.30, onko keittiöguruilla luomuosaaminen hanskassa vai hanskat hukassa?

Lisätietoja:

kampanjakoordinaattori Aura Lamminparras, Pro Luomu ry, puh. 040-5568097
keittiömestari, lehtori Sampo Kantele, Perho Liiketalousopisto , puh. 040-5460309
hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria, puh. 044-7854048

Aiheeseen liittyvää