Luomukokki-kilpailu
Kilpailun säännötSäännöt
Tuomarit
Kumppanit
Luomukokki-kilpailun voitti Simo Harrivaara
Luomukokki-kilpailu järjestetttiin Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen yhteydessä 6.-7.3.2019! Pääpalkinnoksi kilpailun voittaja Simo Harrivaara sai hemmoteluloman Långvikin kokous- ja kylpylähotellissa.
Kilpailun tarkoituksena on edistää luomuosaamista ja luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä. Kilpailuannosten arvioinnissa otetaan huomioon kestävät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät gastronomisten kriteereiden rinnalla.
Finalistit
Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki
Alfred Tallberg, Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti, Ravintola Muru, Helsinki
Semifinalistit
Luomukokki -semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria:
Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki
Markus Kaihola, Sahanlahti Resort, Puumala
Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Niko Pirtinsola, Scandic Tampere Station, Tampere
Alfred Tallberg, Suomen suurlähetystö, Oslo
Turo Väärti, Ravintola Muru, Helsinki
Kilpailjoiden haku oli auki 10.10.2018-31.1.2019. Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle. Valinnan tekivät kilpailun johtaja lehtori Sampo Kantele liiketalousopisto Perhosta ja kilpailun päätuomari keittiömestari Benjamin Frostell. Semifinaalit pidetään 6.3. ja varsinaiseen finaaliin 7.3. pääsee semifinaaleista kolme kilpailijaa.
Kilpailun aikataulu
Semifinaalit 6.3. kahdessa ryhmässä
I-ryhmä kilpailee klo 9-11.30, annokset esille 11-11.30.
II-ryhmä kilpailee klo 13-15.30, annokset esille 15-15.30
Finalistien julkistus klo 16.30
Finaali 7.3.
Kilpailuaika klo 9-13.30
Alkupalat esille 11-11.30
Pääruoka esille 12-12.30
Jälkiruoka esille 13-13.30
Voittaja julkistetaan klo 15
Luomukokki-kilpailun kilpailukeittiöt sijaistevat Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen hallissa 3, vastapäätä osastoa 3d61.