Edellinen Ennätysmäärä luomutiloja avoinna Luonnon päivänä 26.8.
Seuraava Ruokahankkeet villiintyivät Luomupuuron ME:stä
Yleinen

SuomiAreena-keskustelu luotaa tulevaisuuden ruokatrendejä

Jaa:
Quornia, kuoriaisia ja kotimaista kinkkua – miltä näyttää suomalainen ruokalautanen vuonna 2030?

Säilyttääkö kotimaisuus suosionsa – tuotetaanko suomalaista lihaa enää tulevaisuudessa? Entä valloittavatko hyönteiset pian kotikeittiöt ja jatkuuko luomukulutuksen kasvu? Ja kuinka kauppa, kuluttajat ja tuottajat seuraavat ruokatrendejä – tai luovat samalla uusia?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia SuomiAreena-tilaisuudessa Mitä Suomi syö 2030? Kuluttajat ja tuottajat ruokatrendien viidakossa. Keskustelussa tarkastellaan vallitsevia ruokatrendejä ja kuluttajien toiveita sekä suunnataan katse tulevaisuuden ruokavalintoihin. Samalla pohditaan ruoka-alan toimijoiden roolia ja ruuantuotannon tulevaisuutta Suomessa. Aiheesta keskustelemassa on monipuolinen kattaus alan asiantuntijoita, jotka tarkastelevat ruokatrendejä niin kaupan, tuotannon, tutkimuksen kuin lainsäädännön näkökulmasta.

Tule kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan BEPOP-lavalle (Kauppakeskus BEPOP, Yrjönkatu 22, Pori) maanantaina 10.7. klo 13.30–14.45. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta myös somessa #mitäsuomisyö2030!

Tilaisuutta juontaa Vappu Pimiä, ja panelisteina mukana ovat:

  • Ilkka Alarotu, kaupallinen johtaja, S-ryhmä
  • Elina Heino, tuottaja, Kivijärven tila
  • Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
  • Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
  • Aarne Schildt, tuottaja, Bosgårdin luomutila

Iltapäivän aikana kuullaan kommenttipuheenvuoroja myös muilta ruoka-alan asiantuntijoilta. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ilmastokokki, Lihasta-hanke, Luomuliitto ja Pro Luomu ry.

Nähdään Porissa!

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on rahoittanut tämän aineiston tuottamista.

Aiheeseen liittyvää