Edellinen Noin 1,7 miljoonaa suomalaista syö luomuruokaa joka viikko – luomukuluttajat ovat vastuullisen kuluttamisen edelläkävijöitä
Seuraava Harri Hovi: Pro Luomu luo uudenlaista toimintakulttuuria koko elintarvikealalle
Tapahtumat

Pro Luomu mukana Ateria-tapahtumassa

Jaa:
Pro Luomu osallistuu Ateria-tapahtumaan, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.11.2021.

Tapahtuma on julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä, joka sisältää alaan liittyviä puheenvuoroja ja palveluntarjoajien jakamaa tietoa. Tapahtuma toimii samalla alan toimijoiden kontaktifoorumina. Ateria-tapahtumassa vierailevat mm. kunnan ruokapalvelujohtajat, ruokapalveluiden hankinnoista vastaavat päättäjät ja ravitsemusasiantuntijat.  

Pro Luomu osallistuu tapahtuman ohjelman tuottamiseen Luomu osana vastuullisia ruokahankintoja -osiolla, joka on ohjelmassa klo 11–12. Tunnin aikana kuullaan kaksi erillistä puheenvuoroa aiheesta.  

Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen kertoo tapahtumassa, miten luomu voi edistää ruokapalveluiden vastuullisuutta. Luomuinstituutti on Luonnonvarakeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteinen monitieteinen tutkija- ja asiantuntijaverkosto, joka tuottaa tutkimustietoa luomuruokaketjun ja kestävämmän ruokajärjestelmän kehittämisen tueksi.

Päijät-Hämeen ateriapalvelun toimitusjohtaja Tuulia Pelli puhuu tapahtumassa aiheesta Luomua lisää Lahteen – Mitä, miksi ja milloin? Päijät-Hämeen ateriapalvelut tuottavat aterioita Päijät-Hämeessä päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, kehitysvammaisyksiköissä sekä sairaalassa. Lahden kaupungin luomutavoite on 70 % vuoteen 2030 mennessä.  

“Painotamme toiminnassamme vastuullisia tapoja tuottaa aterioita. Luomu antaa tähän hyvät lähtökohdat, se takaa asiakkaiden turvalliset, terveelliset sekä maittavat ateriat jatkossakin. Asiakkaamme osallistetaan kehittämään kanssamme tulevaisuuden ateriapalvelua”, Tuulia kertoo.  

Tutustu tapahtuman ohjelmaan täältä:

https://ateria.messukeskus.com/ohjelma/ 

Aiheeseen liittyvää