Edellinen Luomussa on aineksia suomalaiseksi menestystarinaksi
Seuraava Luomu lisääntynyt eniten Etelä-Pohjanmaalla
Uutiset

Luomujatkojalostajille konferenssi Saksassa

Jaa:

Luomun kansainvälinen kattojärjestö IFOAM järjestää 26.–27.11.2012 luomuelintarvikkeiden jatkojalostajille tarkoitetun konferenssin The future of organic food processing – sustainability, integrity, quality Frankfurtissa Saksassa.

Toista kertaa pidettävän konferenssin teemoja ovat kestävyys, luomujatkojalostusalan yhtenäisyys ja jalostettujen luomutuotteiden laatu.

Konferenssi on suunnattu luomujatkojalostuksen parissa toimiville yrityksille ja asiantuntijoille sekä luomuvalvonnan ja -tutkimuksen edustajille. Konferenssi tarjoaa alan ihmisille tilaisuuden keskustella sekä keskenään että kansallisten viranomaisten ja EU-virkamiesten kanssa ajankohtaisista kysymyksistä, kuten luomun asemasta EU:n maatalouspolitiikan uudistuksessa.

Konferenssin yhteydessä järjestetään kolmeen eri aihealueeseen paneutuvia työpajoja. Yhdessä niistä pohditaan luomujatkojalostuksen ja -kaupan kehittymistä ympäristönäkökulmasta sekä luomutuotannon roolia kestävän kulutuksen ja tuotannon edistämisessä.

Toinen työpaja pureutuu luomusektorin yhtenäisyyteen ja luotettavuuteen ja tarkastelee myös EU:n luomulainsäädäntöä. Kolmas työpaja käsittelee EU:n ja muiden tahojen luomusäädösten kehittämistä jalostettavien luomutuotteiden laadun näkökulmasta, ja pohtii myös säädösten harmonisoinnin mahdollisuuksia.

Konferenssin ilmoittautuminen on auki 2.11. asti.

Lisätietoja: http://organicfoodprocessing.eu

Aiheeseen liittyvää