Edellinen Luomulihan tuotanto kasvoi kolmanneksen
Seuraava Pro Luomu IFOAM EU:n jäseneksi
Uutiset

Luomu Suomessa -tilastokooste kertoo luomun kehityksestä

Jaa:

Tiesitkö, että vuonna 2015 Suomen tuotetuin luomuvilja oli kaura, kasvis porkkana ja lihalaatu nauta? Entä yllättääkö tieto, että suomalaiset luomutilat olivat keskimäärin 8,8 hehtaaria suurempia kuin luomuttomat suomalaistilat.

Nämä ja monet muut luomusta kertovat tilastotiedot löytyvät kätevästi Pro Luomun kokoamasta Luomu Suomessa 2015 -koosteesta. LS2015_kansi

Koosteeseen on kerätty tilastotietoja luomutuotannon kehityksestä Suomessa sekä luomun tarjonnasta ruokapalveluissa, kuluttajien luomuasenteista ja luomutuotteiden viennistä. Lisäksi koosteessa on tuoreet tiedot Suomen luomumarkkinoiden kehityksestä.

Luomu Suomessa 2015 -koosteesta selviää muun muassa, että viime vuonna eniten luomupeltoalaa oli Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pirkanmaalla, luomumustikkaa poimittiin paljon vähemmän kuin edellisvuonna, ja jo yli neljäsosa suomalaisista lukeutuu luomun aktiivikuluttajiin.

Tiedot julkisista tilastoista ja kyselytutkimuksista

Luomu Suomessa -koosteen tiedot ovat peräisin Eviran, Luken ja Mavin julkisista tilastoista. Lisäksi koosteen laatimisessa on käytetty EkoCentrian ja Pro Luomun teettämien kyselyjen tuloksia. Markkinatiedot perustuvat Pro Luomun päivittäistavarakaupoilta keräämiin tietoihin.

Jokaisen taulukon ja graafin yhteydessä on kerrottu kyseisen tilaston lähdeorganisaatio, joten tarkempaa informaatiota kaipaava löytää halutessaan helposti alkuperäisen tilaston.

Luomu Suomessa 2015 -kooste on julkaistu pdf-tiedostona netissä ja power point -version esitystarkoituksiin saa pyytämällä sitä osoitteesta info(at)proluomu.fi. Kooste julkaistaan myöhemmin keväällä myös englanninkielisenä.

Linkki: Luomu Suomessa 2015 (pdf)

Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut tämän aineiston tuottamista.

Aiheeseen liittyvää