Edellinen Luomulla olisi kasvunvaraa Pohjois-Savossa
Seuraava Suomen luomumarkkinat vahvassa kasvussa
Uutiset

Erotu eduksesi – osallistu Luomu SM -kilpailuun!

Jaa:

Vielä ehtii mukaan Luomu SM -ravintolakilpailuun! Mainetta ja kunniaa on tarjolla ammattikeittiöille, jotka käyttävät paljon luomuraaka-aineita. Kilpailuun ilmoittautuminen on auki torstaihin 15.9.2016 asti.

EkoCentrian järjestämässä kilpailussa etsitään vuoden luomuisinta ravintolaa nyt kolmatta kertaa. Kilpailussa tarkastellaan vuoden 2015 luomun käyttömääriä. Osallistuminen ei edellytä Portaat luomuun -ohjelmaan kuulumista.

Julkisille ruokapalveluille ja yksityisille ravintoloille on omat sarjansa. Lisäksi sarjat jakautuvat kolmeen alasarjaan keittiön tarjoamien kokonaisannosmäärien perusteella. Luomu SM -kilpailun voittajat julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä, joka pidetään Helsingissä 6.10.201613.

Erotu massasta – luomusta kilpailuetu!

Tampereen Kauppahallissa toimiva Ravintola LEO on napannut voiton omassa sarjassaan jo kahdesti. LEO on kuulunut Portaat luomuun -ohjelmaan vuodesta 2013 lähtien ja tarjoaa luomua, ”koska ruoka on jokapäiväinen asia, jolla on suuret vaikutukset”.

– Luomu näkyy ravintolassamme sekä kylteissä, ulkomainoksissa, ruokalistassa että pöytämainoksissa/infoissa. Lisäksi luomu on keskeinen asia verkkosivullamme ja somessa, sanotaan LEOsta.

LEO on ansaitusti ylpeä voitoistaan Luomu SM -kilpailussa: ulkopuolinen tunnustus itselle tärkeistä asioista lämmittää mieltä. Voitolla on merkitystä myös bisnekselle.

– Ravintolamarkkinat ovat tällä hetkellä tosi tiukat, joten on tärkeää erottua. Luomu on erottumiseen selkeä konsepti, ja Luomu SM sertifikaatti siitä, että olemme asian kanssa tosissamme, LEOsta huomautetaan.

Ylpeästi luomua

Yksi viime vuoden voittoisista ravintoloista oli Kirkkonummella toimiva Kokous- ja kurssikeskus Hvittorp, joka on kuulunut Portaat luomuun -ohjelmaan vuodesta 2013 lähtien.

Hvittorp haluaa tarjota asiakkailleen puhdasta, eettistä ja ekologista sekä hyvänmakuista ruokaa. Ravintola on ylpeä mahdollisuudestaan käyttää luomutuotteita ja haluaa lisätä niiden käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

– Luomu SM -kilpailuun osallistuminen kannustaa meitä itseä työssämme. Haluamme lisää näkyvyyttä ja sitä kautta lisää asiakkaita, Hvittorpista kerrotaan.

Luomu SM 2016 -kilpailun osallistumisohjeet
Luomuelintarvikepäivä 6.10.2016

Lisätietoja: projektipäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

Aiheeseen liittyvää