Keinolihaa vai hiiliviljelyä – kuka luo ruuantuotannon innovaatiot?
Tervetuloa kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan Puuvilla-lavalle (Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14, Pori) keskiviikkona 17.7.2019 klo 17.30–18.30. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta ja osallistu keskusteluun myös somessa #tulevaisuudenruoka!
Keskustelijoina
professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto
luomuviljelijä Samuli Laurikainen, Silmusalaatti
primus motor Janne Saarikko, Ajatusharppaamo
apulaisprofessori Hanna Tuomisto, Helsingin yliopisto
Keskustelun juontaa maisteri Simo Frangén
Keitä he ovat?

Juha Helenius toimii agroekologian professorina sekä ruokaketjun kestävää kehittämistä koskevan hankkeen tutkimusjohtajana Helsingin yliopistossa. Erityisen kiinnostunut hän on elintarvikeketjun teollisista symbiooseista. Nämä agroekologiset symbioosit tarjoavat mahdollisuuden uudistaa ruoan alkutuotanto, jatkojalostus sekä kuljetukset bio- ja kiertotalouden mittakaavaan paikallistetuiksi verkostoiksi. Tässä toimintamallissa elintarvikeketjut toimivat ilmastotehokkaasti bioenergialla sekä kierrättävät ruoantuotannon kasvinravinteet. Tämä on hänen visiossaan elintarvikesektorin sekä liike- että ympäristötaloudellisesti kannattava ja kestävä malli ja strateginen valinta.

Janne Saarikko edustaa uudenlaista ajattelua ruokamaailmassa. Hän kokoaa tällä hetkellä think and do tank Ajatusharppaamoa, jonka tehtävänä on kannustaa ruokaekosysteemi toimimaan paremmin kuluttajan ehdoilla ja kansainvälisesti kilpailukykyisesti. Janne johtaa myös Founder Institute, maailman suurimman startup-kiihdytysohjelman ruokaekosysteemin globaalia osaamiskeskusta.
