Edellinen Mirka Olin: Ottaisin kupillisen luomuteetä!
Seuraava SuomiAreena: Keinolihaa vai hiiliviljelyä?
Tiedotteet

Pro Luomu iloitsee hallituksen panostuksista luomuun

Jaa:
Uusi hallitusohjelma sisältää useita luomua kehittäviä ja vahvistavia kirjauksia

Pro luomu on erittäin iloinen siitä, että uusi hallitus ottaa luomun vahvistamisen tosissaan. Tänään julkistettuun hallitusohjelmaan on kirjattu esimerkiksi, että kotimaisten luomutuotteiden osuutta ruuantuotannossa, elintarvikejalostuksessa, kotimaan kulutuksessa ja viennissä tullaan lisäämään.

– Luomun kulutus Suomessa ja tärkeimmillä vientimarkkinoilla on kasvanut koko 2010-luvun ajan. Kysynnän ennakoidaan kasvavan myös tulevaisuudessa. On äärimmäisen tärkeää, että hallitus tunnustaa tämän tarpeen ja ryhtyy toimenpiteisiin luomun edistämiseksi, sanoo Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila.

Luomujärjestöt ovat esittäneet, että luomu tuplataan uudella hallituskaudella, sillä luomu on ekologisesti ja eettisesti kestävä tapa tuottaa ruokaa. Luomuviljelyn menetelmät edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hiilen sitoutumista maaperään sekä varmistavat tuotantoeläinten hyvinvointia. Luomutuotanto on myös taloudellisesti kannattavampaa kuin tavanomainen tuotanto.

– Suomen luomutuottajille ja jatkojalostukselle on upea uutinen, että uusien luomusitoumusten rahoitus vuodelle 2020 varmistetaan, iloitsee Kottila.

Hallitus aikoo päivittää myös kansallisen luomustrategian ja vahvistaa ja vakiinnuttaa Luomuinstituutin rahoituksen.

-On todella ilahduttavaa, että myös luomututkimus saa lisää voimavaroja, sanoo Kottila.

Aiheeseen liittyvää