Edellinen Lisää luomua -kiertue vauhdittaa luomun kasvua
Seuraava Luomun ripeä kasvu laittaa valvonnan uusiksi
Uutiset

Luomulla jo kymmenesosa Uudenmaan pelloista

Jaa:

Luomutuotanto on kasvussa koko Suomessa, niin myös Uudellamaalla.

Eviran ennakkotietojen mukaan luomun viljelypinta-ala maakunnassa on tänä vuona noussut lähes 20 000 hehtaariin, mikä on yli kymmenen prosenttia Uudenmaan  kokonaisviljelyalasta. Luomutilojen lukumäärä lisääntyi yhdeksän prosenttia viime vuodesta ja on nyt 358.

Luomun kasvavan kysynnän takia sekä luomutuottajia että -valmistajia tarvittaisiin Uudellemaalle vielä reippaasti lisää. Maakunnassa on vasta vähän esimerkiksi luomumaidon ja -naudanlihantuotantoa, ja myös luomuperunalle olisi runsaasti kysyntää. Lähes huutava pula on uusmaalaisista luomuvihanneksista ja -marjoista.

Lisää luomua -kiertue tarjoaa tekemisen eväitä

Uusien tuottajien ja elintarvikevalmistajien kynnystä lähteä mukaan kasvaville luomumarkkinoille pyritään madaltamaan Lisää luomua -kiertueen seminaarissa, joka järjestetään Hyvinkäällä maanantaina 1. lokakuuta. Tarjolla on tulevaisuudenvisioita, käytännön tietoa luomutuotannosta ja mahdollisuuksia verkostoitua maakunnan muiden luomutoimijoiden kanssa. Seminaarin yhteydessä on mahdollisuus tutustua alueellisten luomutoimijoiden infopisteisiin ja osallistua työpajoihin, joissa keskustellaan luomutuotannon mahdollisuuksista ja puretaan sen pullonkauloja asiantuntijoiden avustuksella. Työpajoissa pohditaan mm. luomun markkinatilannetta ja kysyntää sekä yrittäjien haasteita. Työpajojen teemoina ovat liha, maito ja luomutuotantoketjun yhteistyö.

Lisää luomua -seminaari käynnistää samalla valtakunnallisen Luomuviikon, jonka aikana luomu on näkyvästi esillä useissa kaupoissa, ravintoloissa ja tapahtumissa. Esimerkiksi Hyria tarjoaa oppilaitoksissaan luomuviikon aikana mahdollisimman luomupitoisia aterioita opiskelijoilleen.

Lisää luomua -kiertuetta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.

Seminaarin ohjelma löytyy täältä.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila/Pro Luomu ry, puh. 040 581 9252 ja yritysneuvoja Susann Mantere/ProAgria Uusimaa, puh. 020 747 2506

Aiheeseen liittyvää