Luomun kansainvälinen kattojärjestö IFOAM järjestää 26.–27.11.2012 luomuelintarvikkeiden jatkojalostajille tarkoitetun konferenssin The future of organic food processing – sustainability, integrity, quality Frankfurtissa Saksassa.
Toista kertaa pidettävän konferenssin teemoja ovat kestävyys, luomujatkojalostusalan yhtenäisyys ja jalostettujen luomutuotteiden laatu.
Konferenssi on suunnattu luomujatkojalostuksen parissa toimiville yrityksille ja asiantuntijoille sekä luomuvalvonnan ja -tutkimuksen edustajille. Konferenssi tarjoaa alan ihmisille tilaisuuden keskustella sekä keskenään että kansallisten viranomaisten ja EU-virkamiesten kanssa ajankohtaisista kysymyksistä, kuten luomun asemasta EU:n maatalouspolitiikan uudistuksessa.
Konferenssin yhteydessä järjestetään kolmeen eri aihealueeseen paneutuvia työpajoja. Yhdessä niistä pohditaan luomujatkojalostuksen ja -kaupan kehittymistä ympäristönäkökulmasta sekä luomutuotannon roolia kestävän kulutuksen ja tuotannon edistämisessä.
Toinen työpaja pureutuu luomusektorin yhtenäisyyteen ja luotettavuuteen ja tarkastelee myös EU:n luomulainsäädäntöä. Kolmas työpaja käsittelee EU:n ja muiden tahojen luomusäädösten kehittämistä jalostettavien luomutuotteiden laadun näkökulmasta, ja pohtii myös säädösten harmonisoinnin mahdollisuuksia.
Konferenssin ilmoittautuminen on auki 2.11. asti.
Lisätietoja: http://organicfoodprocessing.eu