Edellinen Uusi jäseniä Pro Luomun hallitukseen
Seuraava Tervetuloa Luomufoorumiin helmikuussa
Tiedotteet

Luomu Rokkaa – Haluatko luomuviljelijäksi?

Jaa:

Raikas infopaketti luomuun siirtymisestä

Luomualan koordinaatiohanke on  tuottanut 20 sivuisen diasarjan, jonka tarkoituksena antaa viljelijöille tietoa luomuviljelyyn siirtymisestä.

Luomun kysyntä kasvaa ja myynti kasvoi viimeisen tarkastelun mukaan 12%  ajanjaksolla 1.7.2015-30.6.2016. Jotta kotimainen luomutuotanto pysyy kysynnän vauhdissa, tarvitaan lisää luomutuottajia. Tämä aineisto on suunnattu ensisijaisesti alueellisille koulutus- ja neuvontahankkeille sekä muille maatalouden neuvonta- ja tiedotustehtävissä oleville.

Luomuviljely kiinnostaa

Luomuviljely kiinnostaa monia maanviljelijöitä paremman kannattavuuden ja ympäristönäkökulmien takia. Luomussa kuitenkin mietityttävät mm. byrokratian lisääntyminen ja rikkakasvien hallinta. Luomu Rokkaa –aineisto valoittaa realistisesti luomuviljelyä kertoen sen hyvistä puolista, mutta myös haasteista. Aineiston tuottamisessa on ollut mukana 14 maatalouden asiantuntijaa ja se sisältää myös luomuviljelijöiden kommentteja ja ohjeita.

Aineisto on julkaistu tämän lisäksi Pro Luomun nettisivuilla Luomun Koordinaatio-hanke –osiossa pdf-tiedostona ja sitä voi pyytää Pro Luomusta osoitteesta info@proluomu.fi myös PowerPoint-tiedostona.

Luomu Rokkaa – Haluatko luomuviljelijäksi? (pdf)

Luomu Rokkaa nu också på svenska: EKOPRODUCENT -det glada gängets val.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on rahoittanut tämän aineiston tuottamista.

maaseutu2020_oranssilippu_ja_tunnuslause(1)

Aiheeseen liittyvää