Edellinen Ääni ratkaisee
Seuraava Luomu kasvoi ja halpeni Tanskassa
Uutiset

Atrian Aalbaek-kaupalla ei vaikutusta Suomen luomulihamarkkinoihin

Jaa:

Atrian päätös ostaa tanskalainen luomuliha-alan yhtiö Aalbaek Specialiteter vahvistaa Atrian asemaa Tanskan lihamarkkinoilla, mutta ei vaikuta yhtiön tuotevalikoimaan Suomessa.

Aalbaek Specialiteter on Tanskan suurin luomuleivänpäällisten valmistaja. Sen valikoimaan kuuluu mm. luomuleikkeleitä, -maksapasteijoita ja -pekonia. Atria hankki yhtiön omistukseensa, koska Aalbaekin tuotevalikoima täydentää Atrian valikoimaa Tanskassa.

– Olemme jo nyt Tanskassa markkinajohtaja leivänpäällisissä, mutta tuotemerkkimme 3-stjernet on segmentoitu keskihintaluokkaan. Aalbaek on premium-tyyppinen tuotesarja ja sopii hyvin meidän portfolioon, kertoo Atria Skandinavian toimitusjohtaja Tomas Back.

Aalbaekin päämarkkina jatkossakin Tanska

Atria Skandinavian valikoimassa on jo entuudestaan muutamia luomuliha-tuotteita, mutta ei kokonaista tuoteperhettä. Backin mukaan Aalbaek-tuotteiden päämarkkina on jatkossakin Tanska, jossa luomutuotteiden kysyntä on suurta.

– En sulje pois sitä, etteikö Aalbaekin luomutuotteita voitaisi joskus tuoda myös Ruotsin ja Suomen markkinoille, mutta nyt sellaisesta ei ole suunnitelmia, hän toteaa.

Suomessa valmius nostaa luomulihan tuotantoa

Lihaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Leija Atria Suomesta toteaa, että Suomen osalta heikko taloussuhdanne näyttää kurittavan luomumyynnin kasvua. Yhtiö seuraa kuitenkin tiiviisti kotimaan luomumarkkinoita ja on valmis nostamaan luomulihan tuotantokapasiteettia, jos kuluttajat näyttävät vihreää valoa.

– Tulevaa tuotevalikoimaa käydään parhaillaan läpi ja markkinoita tutkitaan. Luomunaudan osalta tuotantosopimuksia tehdään lisää sitä mukaa kuin kulutus kasvaa, Leija sanoo.

Hän ei kuitenkaan suostu paljastamaan mahdollisia uutuuslanseerauksia.

Suomessa Atria on markkinajohtaja luomunaudan jauhelihassa, joka tällä hetkellä on yhtiön ainoa luomutuote kotimaan vähittäismarkkinoilla. Luomunaudan arvo-osat Atria markkinoi ravintolasektorille. Yhtiö teurastaa myös luomusikoja, mutta luomusianliha myydään Pajuniemelle, joka valmistaa tuotteet ja markkinoi ne omalla tuotemerkillään.

Atria Oyj:n tiedote 6.5.2015
Kuva: Aalbaek Specialiteter

Aiheeseen liittyvää