Edellinen Pro Luomun kevätkokous 3.5.
Seuraava Suomi kirii luomun ykkösmaita
Uutiset

Armeija marssii syksyllä luomupuurolla

Jaa:

Luomupuuron ME -tempaukseen 6.9. on ilmoitettu mukaan jo lähes 150 000 puuroannosta. Ennätyspäivänä luomupuuroa syödään erilaisissa organisaatioissa ympäri Suomea, mm. armeijan harmaissa ja 4H-kerhoissa.

Kun Suomi täyttää sata, on syytä tehdä jotain yllytyshullua ja poikkeuksellista. Sellainen maailmanennätys, jota kukaan muu ei ole vielä edes ymmärtänyt yrittää. Niinpä Pro Luomu järjestää 6.9.2017 luomupuuron ME -tempauksen, johon on kutsuttu mukaan koko kansa.

Luomupuuron ME on osa Syödään yhdessä -hanketta, joka on osa Suomi 100 ohjelmaa. Puurokampanjaan on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan noin 65 kumppania: ne ovat hyvin erilaisia toimijoita maaseudun kehittämishankkeista isoihin kaupunkeihin ja elintarvikeyrityksiin. Uusia kumppaneita tulee mukaan lähes päivittäin.

Myös yksittäiset kuluttajat voivat osallistua tempaukseen syömällä ja somettamalla.

Luomupuuroa varusmiehille

Leijona Catering on suomalainen ruokapalveluyritys, jonka suurin asiakas on Suomen armeija. Varusmiehille on joka päivä tarjolla yli 70 000 annosta ruokaa. Syyskuun 6. päivä 17 000 varusmiestä saa kauhoa luomupuuroa ennätystahtiin.

– Me tavoitetaan niin suuri joukko asiakkaita, että tuntui hauskalta lähteä mukaan tavoittelemaan maailmanennätystä. Ja toki halusimme lähteä mukaan viemään luomun sanomaa eteenpäin myös varusmiehille, kertoo kehityspäällikkö Auli Rosti Leijona Cateringista.

Leijona Cateringin muissa toimipisteissä luomu on kuulunut ruokalistalle jo pitkään, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun armeijassa päästään lusikoimaan luomuruokaa.

Luomupuuroa tuhansissa 4H-kerhoissa kautta maan

Luomupuuroa keitellään ja maistellaan syyskuussa myös 4H-kerhoissa, joita on lähes 3 000 eri puolilla Suomea. Ruokakasvatus on vahvasti esillä suuressa osassa 4H-toimintaa, sillä kokkausta ja muitakin ruokaan liittyviä asioita opetellaan esimerkiksi 4H-yhdistysten Ruokakouluissa. Puuron keittäminen on mainio arjen taito, joka jokaisen lapsen on hyvä osata.

– Luomupuuron maailmanennätykseen osallistuminen on hyvä tapa tutustua lasten kanssa myös vastuullisen kokkailun maailmaan, kertoo kehityspäällikkö Virpi Skippari 4H-liitosta.

Luomupuuroa keitellessä kerhoissa voidaan keskustella luomusta viljelymenetelmänä, ja miettiä ruoan kulkua pellolta pöytään. Kerhoissa voidaan pohtia myös luomutuotannon vaikutuksia ympäristöön.

Luomupuuron ME -kampanjaan pääsevät mukaan kaikki toimijat, jotka järjestävät ennätyspäivänä oman puurotempauksen. Kampanjan tavoitteena on, että ennätyspäivänä koko Suomi hukkuu luomupuuroon, ja maailmanennätys syntyy sadoista tuhansista luomupuuroannoksista.

Luomupuuron ME -tempaus on osa Luomun koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Aiheeseen liittyvää