Edellinen Luomumansikan poiminta on monelle kesän kohokohta – joidenkin tilojen kaikki poiminta-ajat jo varattu
Seuraava Tule luomutilalle Suomen luonnon päivänä 26.8.
Tiedotteet

Aira Sevón IFOAM Organics Europen hallitukseen

Jaa:
Eurooppalaisia luomutoimijoita edustavan IFOAM Organics Europen hallituksessa kuuluu vahvasti myös suomalaisten ääni.

Suomalainen luomutuotannon asiantuntija Aira Sevón on valittu jatkokaudelle IFOAM Organics Europen hallitukseen vuosiksi 2023–2025. Uusi hallitus valittiin IFOAM Organics Europen yleiskokouksessa 21.6.2023 Brysselissä. Aira Sevón toimii Yhdistyneiden luomutuottajien kansainvälisten asioiden edunvalvonta-asiamiehenä sekä on lakimies ja viljaketjujen tutkija Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

”IFOAM Organics Europe on yksi keskeisimmistä kestävää ruokajärjestelmää edistävistä toimijoista Euroopassa ja minulle on kunnia olla osa ja antaa panokseni tähän merkitykselliseen työhön”, kertoo Yhdistyneiden luomutuottajien Aira Sevón.

Aira Sevón on toiminut IFOAM Organics Europen hallituksessa vuosina 2013–2016 sekä 2020–2023. Hän edustaa hallituksessa erityisesti pohjoiseurooppalaisia toimijoita.

”Tuon IFOAM:n hallituksessa näkyväksi pohjoisia luomuviljelyn erityispiirteitä ja pyrin lisäämään pohjoista näkemystä eurooppalaiseen luomukeskusteluun”, Aira Sevón kertoo.

IFOAM Organics Europe (IFOAM OE) on eurooppalainen luomualan kattojärjestö, joka on jo reilun 20 vuoden ajan edustanut luomuketjun toimijoita eurooppalaisessa politiikanteossa. IFOAM OE:lla on lähes 200 jäsentä 34 Euroopan maasta, jotka kattavat koko luomuarvoketjun. Suomesta IFOAM OE:n jäseniä ovat Etelä-Suomen Viljelijäyhdistys ESVY ry, Kuhilas ry, Kymen Luomu Osk, Luomuliitto ry, Pro Luomu ry ja Yhdistyneet Luomutuottajat ry.

Aiheeseen liittyvää