Edellinen Aira Sevón IFOAM Organics Europen hallitukseen
Seuraava Luomuelintarvikepäivä 2023: Vastuullisen ruuan ammattilaistapahtumassa tietoa tuuppauksesta ja kuluttajista
Tapahtumat

Tule luomutilalle Suomen luonnon päivänä 26.8.

Jaa:
Luomutilat avaavat ovensa kuluttajille Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8.2023. Vierailijat pääsevät tutustumaan tilojen elämään ja eläimiin, osallistumaan aktiviteetteihin ja tekemään ostoksia tilamyymälöissä ja -kahviloissa. Katso tapahtumaan osallistuvien tilojen tiedot ja tule kylään luomutilalle!

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaan osallistuvat luomutilat

Monet luomutilat ympäri Suomen avaavat ovensa Suomen luonnon päivänä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. Juhlistetaan yhdessä luontoa ja tuetaan luonnon monimuotoisuuden ja hyvinvoinnin puolesta työskenteleviä luomutuottajia ja lähdetään tilavierailulle koko perheen voimin!

”Kannattaa nostaa lippu salkoon virallisena liputuspäivänä, Suomen luonnon päivänä”, kehottaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

”Luomu sopii hyvin päivän teemaan, sehän se on LUOnnon MUkaista tuotantoa. Se pitää yllä lajien monimuotoisuutta ja tukee kotieläinten lajinmukaista käyttäytymistä ja hyvinvointia. Juhlitaan siis ja nautitaan luomuherkuista!”

Luomutuotannossa edistetään luonnon monimuotoisuutta

Monimuotoinen ja hyvinvoiva luonto tukee terveyttämme, sillä ihminen on osa luontoa ja riippuvainen muusta ympäristöstä. Luomuviljelijän lähtökohtana on tuottaa ruokaa sopusoinnussa luonnon kanssa siten, että tuotannosta ei aiheudu haittaa maaperälle, pellolle, vesistöille ja muulle luonnolle. Tutkimusten mukaan luomupelloilla elää 30 % enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla.

Vierailu luomutilalla on helppo tapa tukea luonnon monimuotoisuuden puolesta tehtävää työtä. Tilavierailu tarjoaa mahdollisuuden päästä näkemään, missä ja miten luomuruoka kasvaa ja kuka sitä meille tuottaa. Monilla luomutiloilla pääsee lisäksi tutustumaan tilan eläimiin ja maatalouskoneisiin, mikä onkin usein etenkin perheen pienimmille vierailun kohokohta. Tilavierailuille kannattaa varata mukaan myös ostoskassi, sillä usealta tilalta voi ostaa kotiin viemisiksi sesongin herkullisimpia luomutuotteita.

Nostetaan yhdessä Suomen lippu salkoon ja suunnataan juhlistamaan monimuotoista luontoamme luomutiloille 26.8.2023!

Luomutilojen kanssa yhteistyössä päivää järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, Pro Luomu ry, Luomuliitto, MTK, SLC ja Biodynaaminen yhdistys.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Leena Seppä, maa- ja metsätalousministeriö, leena.seppa@gov.fi

viestinnän asiantuntija Minna Ala-Kyyny, Pro Luomu ry, puh. 040 120 7477

Aiheeseen liittyvää