Työpaja luomun jatkojalostajille 21.11.

Luomutuotteiden valmistajille on tarjolla Espoossa työpaja, jossa käsitellään laajasti luomujatkojalostukseen liittyviä asioita.

Kurmakka – Organic Food Oy on laatimassa käytännönläheistä opasta luomutuotteiden jatkojalostajille. Opas ilmestyy keväällä 2013. Oppaan ensimmäisen version toimivuutta testataan asiantuntijoiden vetämässä työpajassa keskiviikkona 21.11.2012 klo 9–13. Laurea ammattikorkeakoululla (Vanha maantie 9, Espoo). Paikka sijaitsee kävelymatkan päässä Leppävaaran juna-asemalta. Työpaja sisältää kahvit ja lounaan.

Työpajan vetävät luomuyrittäjä ja viennin asiantuntija Erkki Pöytäniemi sekä luomuyrittäjä ja oppaan vastaava toimittaja Marja Nuora. Lisäksi työpajassa osallistutaan kolmeen valinnaiseen sessioon, joiden teemat ovat:

Teema 1: Yritystoiminnan suunnittelu, päivittäistavarakauppa asiakkaana, vienti. Vetäjänä Arto Vidgren, elintarvikeyrittäjä ja Sammon Takojat -kouluttaja.

Teema 2: Valvonta ja lainsäädäntö, pakkaaminen, varastointi, puhdistus. Vetäjänä: Jaana Elo, luomulainsäädännön asiantuntija ja kouluttaja.

Teema 3: Tuotekehitys, reseptiikka ja teknologiat, laatu, tuotantoprosessi. Vetäjänä Heikki Manner, elintarvikeasiantuntija ja yrityskonsultti.

Teema 4: Raaka-ainehankinta, julkinen ruokapalvelu asiakkaana. Vetäjänä Ilari Paananen, keittiöpäällikkö, Luomua lautaselle -hankkeen projektijohtaja.

Teema 5: Luomumarkkinat, asiakkaat ja kulutus. Vetäjänä Henry Lybäck, lehtori, Luomua lautaselle -hankkeen projektipäällikkö/ Milla Harjula, Luomua lautaselle -hankkeen projektivastaava.

Työpajan osallistujat voivat tutustua oppaan työstöversioon etukäteen netissä sähköpostitse lähetettävän linkin kautta. Työpajaan saa myös tuoda itseä askarruttavia tai omassa luomujatkojalostajan työssä haasteellisiksi koettuja asioita.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittautumiset 12.11. mennessä Marja Nuoralle osoitteeseen marja(at)kurmakka.fi .

Lisätietoja Facebookissa: www.facebook.com/events/428749820520156/