Edellinen Sale of organic products in Finland going strong
Seuraava Luomuelintarvikepäivän 2016 esitelmät
Tapahtumat

Vuoden Luomukokki -kilpailun finalistit valittu

Jaa:

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden Luomukokki -kilpailun ammattilaissarjan finalistit on valittu. Kilpailu pidetään ELMA-messujen yhteydessä Helsingissä lauantaina 12. marraskuuta.

Vuoden Luomukokki -finaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella neljä keittiömestaria:

Benjamin Frostell, Gastrobar Emo, Helsinki  Vuoden_luomukokki_2016
Marcos Gois, Fat Ramen ja Ruoto catering, Helsinki
Mika Niiniranta, Contentissimo Catering, Helsinki
Alexandra Spens, Lähellä Deli, Kauniainen

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin luomumenu. Valinnan tekivät keittiömestari Pekka Terävä Ravintola Olosta ja keittiömestari, tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila Luomuinstituutista.

Opiskelijasarjan ilmoittautumisaikaa on jatkettu 20.10. asti, koska tieto kilpailusta ei tavoittanut oppilaitoksia alkusyksystä riittävän nopeasti.

Tasapaino, tekniikka ja ulkonäkö hallussa

Tuomarit painottivat finalistien valinnassa annosten ja menun tasapainoista koostamista, reseptiikan teknistä toimivuutta ja annosten ulkonäköä. Jaakko Nuutila toteaa, että kilpailuresepteissä heikommin ymmärrettyjä kriteerejä olivat raaka-aineiden kestävyys ja luomun periaatteet.

Loppukilpailussa raaka-aineet valitsee ja toimittaa kilpailun järjestäjä. Finalistien tehtävänä on suunnitella ja valmistaa niistä kolmen ruokalajin kokonaisuus kuudelle henkilölle. Lisäksi kilpailijoita haastatellaan kilpailun kuluessa heidän luomuosaamisestaan.

Vuoden Luomukokiksi valittava keittiömestari lähtee edustamaan Suomea pohjoismaiseen Ekokokkikilpailuun, joka järjestetään 17.11. Malmössä Nordic Organic Food Fair -messuilla.

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Luomuinstituutti ja Pro Luomu ry yhteistyössä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Kilpailua tukevat ELMA-messut, Jalotofu, L´Uomu Nokka, Luonnonvarakeskus, Metos Oy Ab, MTK ry, Nokian Panimo Oy, Satotukku, Silmusalaatti, Tamminen, Urtekram ja Valio Oy.

Lisätietoja: keittiömestari, tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila, Luomuinstituutti, puh. 029 532 6780

sponsorilogot3

Aiheeseen liittyvää