Edellinen Luomurypsi menestyy ilman neonikotinoideja
Seuraava Suomalaisluomua kannattaisi puskea Venäjän markkinoille
Uutiset

Uudistettu Luomu.fi avattiin

Jaa:

Uudistettu Luomu.fi-sivusto on avattu osoitteessa proluomu-multisite.fi-p.seravo.com.

Sivusto kokoaa perustiedon luomusta ja tarjoaa jatkuvasti mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita sekä tietoa erilaisista luomutapahtumista ja -koulutuksista. Se on suunnattu sekä luomusta tietoa etsiville kuluttajille että luomualan toimijoille, median edustajille ja muille luomualasta kiinnostuneille.

Luomu.fi-sivuston tarkoituksena on välittää luotettavaa tietoa luomusta; luomuruoan tuotannosta, jalostuksesta, markkinoista ja kulutuksesta sekä kertoa ymmärrettävästi luomua käsittelevän tutkimuksen tuloksista Suomessa ja muualla maailmassa. Sivustoa täydennetään sekä uusilla tutkimusartikkeleilla että eri aihepiirejä käsittelevillä muilla aineistoilla.

Ajantasaista tietoa luomusta

Sivustoa pitävät yllä Luomuinstituutti, Luomuliitto ry ja Pro Luomu ry. Maa- ja metsätalousministeriö on antanut tukea sivuston perustamiseen.

– Tavoitteena on kiinnostava, luotettava ja ajantasainen luomutiedon lähde. Yhdistämällä eri toimijoiden osaamista ja tekemistä meillä on tähän hyvät edellytykset, toteaa Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila.

Luomuinstituutti on vuoden alussa perustettu Helsingin yliopiston ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) yhteinen luomututkimusverkosto, jonka yksi päätehtävä on luomututkimustiedon välittäminen.

– Meille on tärkeää, että tutkimustieto tulee esille kuluttajiakin kiinnostavassa muodossa, kertoo Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen.

Sekä valtakunnalliset että alueelliset ruoka- ja maataloustoimijat voivat saada Luomu.fi-sivustolle näkyville luomuun liittyviä tapahtumia ja tiedotteita. Myös kansainvälisiä tapahtumia ja tutkimustuloksia nostetaan valikoidusti esille.

Tähän asti Luomu.fi-sivustoa on ylläpitänyt ja sen sisällöntuotannosta vastannut Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Aiemman Luomu.fi-sivuston artikkeleita on saatavilla linkkien kautta myös uudelta sivustolta. Maatalousaiheista materiaalia on edelleen paljon saatavilla sivuston LuomuTIETOverkko-osiossa.

proluomu-multisite.fi-p.seravo.com

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry, puh. 040 581 9252 ja johtaja Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutti, puh. 044 075 2755

Aiheeseen liittyvää