Edellinen Luomu voisi olla suomalaisen ruoan vientivaltti
Seuraava Simo Larmo: Maanviljely on kietoutunut viljelijän DNA:han
Tapahtumat

SuomiAreena-keskustelussa pureudutaan kestävään kulutukseen

Jaa:
Kuluttaja on ihmeissään, miten toimia vastuullisesti arkipäivän valinnoissa. Mistä voi tietää, onko esimerkiksi vaate tai ruoka vastuullisesti tuotettu? Kenen vastuulla kestävä kulutus on ja mitä itse kukin voi tehdä sen eteen? Kestävä kulutus - kenen vastuulla -keskustelu on katsaus kulutuksen moniin muotoihin ja vastuullisuuden eri näkökulmiin

Tule kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan Puuvilla-lavalle (Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14, Pori) torstaina 19.7. klo 16.00–17.00. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta ja osallistu keskusteluun myös somessa #kenenvastuulla!

Keskustelun teemoja ovat mm.

  • Kemikalisoitumisen vaikutukset ihmisiin ja ympäristöön
  • Muoviroska ja mikromuovit
  • Ilmastonmuutos ja ruoantuotannon kestävyys
  • Globaalit tuotantoketjut ja sosiaalinen vastuu

Keskustelijoina

  • Anna-Kaisa Auvinen, Suomen Tekstiili & Muoti
  • Juuso Joona, Tyynelän tila
  • Nora Malin, Kaupan liiton vastuullisuusryhmä, Stockmann
  • Sirpa Pietikäinen, Europarlamentti
  • Terhi Uusitalo, Ympäristömerkintä Suomi Oy

Keskustelun juontaa Marianne Heikkilä Marttaliitosta.

Keitä he ovat? 

Anna-Kaisa Auvinen

Anna-Kaisa Auvinen on toiminut vuodesta 2013 Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtajana. Hän on keskittynyt työssään liiton uudistamiseen ja nostanut liiton agendalle yhä vahvemmin mm. vastuullisuuteen ja kiertotalouteen liittyviä aiheita.


Marianne Heikkilä

Marianne Heikkilä on vuodesta 2010 lähtien Marttaliiton pääsihteerinä. Hän on myös järjestön julkaiseman Martat-lehden päätoimittaja sekä mm. valtionvarainministeriön asettaman Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtajana. Marianne tunnetaan lisäksi muun muassa kolumnistina, luennoitsijana sekä erilaisten tilaisuuksien juontajana.


Juuso Joona

Agronomi Juuso Joona on maan viljelijä Tyynelän tilalla Joutsenossa sekä maan parantaja Soilfood Oy:ssä. Juuson mielestä jokaisen ihmisen tulisi olla jollain tavalla osallisena oman ruokansa tuottamisessa, jotta voisimme torjua ympäristönmuutoksen.


Nora Malin

Nora Malin toimii Stockmannin kehitysjohtajana ja Kaupan liiton vastuullisuusryhmän jäsenenä. Hän vastaa Stockmannin johtoryhmässä yhteiskuntavastuun strategiasta ja vastuullisuushankkeiden edistämisestä.


Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen on pitkän linjan poliitikko ja Marttaliiton puheenjohtaja. Hän on toiminut vuodesta 2008 alkaen Euroopan parlamentin jäsenenä. Pietikäinen työskentelee Europarlamentissa ympäristön, kansanterveyden ja elintarviketurvallisuuden valiokunnassa sekä puheenjohtajana Euroopan parlamentin ruokaryhmässä. Ympäristö ja ruoka ovat hänen sydäntään lähellä.


Terhi Uusitalo

Terhi Uusitalo on kemisti ja toiminut 10 vuotta Joutsenmerkin asiantuntijana. Hän laatii työkseen Joutsenmerkin pesu- ja puhdistusaineiden sekä kosmetiikan kriteereitä ja vetää Joutsenmerkin pohjoismaista kemikaaliryhmää sekä mikromuoveihin ja nanopartikkeleihin paneutuvaa ryhmää.

Keskustelun järjestävät Pro Luomu, Joutsenmerkki, Marttaliitto, Suomen Tekstiili & Muoti ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys.

Aiheeseen liittyvää