Edellinen MT yliö: Laatuerot esille ja lisäarvoa ruokapöytään
Seuraava Pro Luomu etsii elintarvikealan osaajaa
Tiedotteet

Pro Luomun uudeksi toiminnanjohtajaksi Aura Lamminparras

Jaa:
Pro Luomu ry:n toiminnanjohtajaksi on nimitetty 1.1.2021 alkaen maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja agroekologi Aura Lamminparras. Hän on toiminut aiemmin Pro Luomussa asiantuntijana.

Aura Lamminparras on monipuolinen luomuketjun ja kestävän ruokajärjestelmän asiantuntija. Työssään Pro Luomussa hän on verkostoitunut laajasti elintarvikeketjussa ja tuntee pitkälti luomualan keskeiset toimijat niin julkishallinnon organisaatioissa, järjestöissä kun yrityksissäkin.

Intohimoni on tehdä avointa yhteistyötä ja toimia menestyksen mahdollistajana kestävälle ruuantuotannolle. On kunnia siirtyä vetämään Pro Luomua ja edistämään luomualan kehitystä myös tästä roolista käsin, kertoo Lamminparras.

Auralla on vahvat näytöt osaamisestaan. Pro Luomu on yhteistyöjärjestö, jossa on mukana kaikki elintarviketjun toimijat tuottajista teollisuuteen ja kauppaan. Tämän laajan verkoston toimintaa hän lähtee nyt kehittämään, kertoo Pro Luomun hallituksen puheenjohtaja Ilkka Alarotu

Pro Luomun toiminnanjohtajan tehtävä vapautuu, kun Pro Luomua alusta lähtien vetänyt toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila jää eläkkeelle. Pro Luomu perustettiin vuonna 2011 edistämään luomun kulutusta ja tuotantoa Suomessa.

Haluan jo tässä yhteydessä kiittää Marja-Riittaa hänen merkittävästä roolistaan luomualan kehittämisessä. Marja-Riitan ansiota on luomualan hyvä yhteishenki ja luomun merkityksen voimakas kasvu. Marja-Riitan koko urallaan edistämät hyvät käytännöt, vastuullisuus ja luonnon monimuotoisuus ovat vaikuttaneet koko elintarvikealaan, toteaa Alarotu

Ensi vuonna 10 vuotta täyttävä Pro Luomu on historiansa aikana menestyksekkäästi onnistunut edistämään luomualan kehitystä ja yhdistämään koko luomuarvoketjun toimijoita luomuviljelijöistä elintarvikeyrityksiin ja kauppaan.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja (1.1.21 alkaen) Aura Lamminparras, aura.lamminparras@proluomu.fi, puh. 040 556 8097

Pro Luomu ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Alarotu, ilkka.alarotu@sok.fi, puh. 050 566 5038

Aiheeseen liittyvää