Keskiviikko 25.3.
Seminaari klo 10-12: Monimuotoinen luomutuotanto
Tallenne etäseminaarista löytyy Pro Luomun YouTube kanavalla: https://youtu.be/c1G7Ws34FTM
Etäseminaarin esitykset löytyvät sivun alalaidasta.
10.00 Tervetuloa Luomufoorumin etäseminaariin, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu
10.10 Lisää ja monimuotoisempaa luomusiementä: Luomusiemen fokusryhmän tulosten esittely, Ryhmän vetäjä Pekka Terhemaa, Etelä-Suomen ProAgria
10.40 Kommenttipuheenvuoro: Lisää luomusiementä, toimitusjohtaja Antti Ollila, Tilasiemen Oy
10.50 Kommenttipuheenvuoro: Monimuotoisuuden mahdollisuudet, luomuviljelijä Magnus Selenius
11.00 Lisäarvoa viljaketjuun hapanjuuresta, hyvän leivän sanansaattaja Eliisa Kuusela
11.20 Monimuotoisen viljelyjärjestelmän arvo kuluttajille, tutkimusprofessori Heikki Lehtonen, Luonnonvarakeskus
11.50 Kiitokset ja loppusanat, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu
Torstai 26.3.2020
Hanketoimijoiden työpaja klo 10-12: Luomun kehittäminen alueellisesti
Etänä Teams-kokouksena.
OHJELMA
10.00 Tilaisuuden avaus, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila
10.10 Ammattikeittiöiden luomun käyttö, Merja Lintunen, Taloustutkimus
10.30 Miten ammattikeittiöt käyttävät luomua Hämeessä, Outi Vahtila, HAMK
10.45 Keskustelu: Miten kannattaisi seurata ammattikeittiöiden luomun käytön kehitystä eri alueilla?
11.15 Ajankohtaista luomun viestinnässä ja keskustelua lopputoimista
11.45 Keskustelu loppuu




Luomufoorumin pääjärjestäjä on Ruokasektorin koordinaatiohanke, joka on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 toteuttava koordinaatiohanke, jonka tavoitteena on tehostaa ruokasektorin kehittäjien ja yrittäjien keskinäistä yhteistyötä ja aktiivisuutta kehittämistoiminnoissa. Hankkeen toteuttaa yhteistyössä Turun yliopiston Brahea-keskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Pro Luomu.