LUOMUELINTARVIKEPÄIVÄ 2024 PUHUJAT
HOLMBECK Paul, Director and World Board Member of IFOAM (DK)
As former director in Organic Denmark, Paul Holmbeck lead development of Denmark’s ambitious organic policies and market partnership making Denmark a world leader in organic sales. Since 2020, Paul has been advising leaders in business, government and the organic sector in market and policy development.
At Organic Food Day Paul speaks with the headline: Getting organics on the offensive – Lessons from Denmark and beyond
DOYLE Emmet, Organic Sector Manager, Bord Bia (IRL)
Emmet Doyle is the Organic Sector Manager with Bord Bia – The Irish Food Board. Bord Bia is a semi-state government agency with a remit to develop and promote sustainable Irish food and drink both domestically and abroad. Emmet’s role as Organic Sector Manager is to help deliver the commercial success of the Irish organic sector through dedicated industry supports. Prior to Emmet’s current role, he held positions in Bord Bia’s Global Business Development team in both the UK and US markets.
At Organic Food Day Emmet speaks with the headline: Ireland’s Developing Organic Sector – A Holistic Approach To Support Ireland’s Growth Ambitions
MITRONEN Lasse, KTT, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto
Luomuelintarvikepäivässä Lasse puhuu otsikolla: Luomu ja vastuullinen kuluttaminen kaupan murroksessa. Lue lisää >
TÖRNEBRANT Anna, Chief Marketing Officer, Midsona (SE)
Midsona has during 2024 communicated an updated strategy, clearly articulating growth through their own brands; Urtekram Food, Kung Markatta, and Helios are all organic pioneers within their respective markets and come with a strong brand legacy to build on.
At Organic Food Day Anna speaks with the headline: How to keep organic pioneer brands interesting in the changing world. Read more >
VAINIO Seppo, Professori, Kvantum Instituutti, Oulun yliopisto
Luomuelintarvikepäivässä Seppo puhuu otsikolla: Mitä elämän universaali nanotason viestintä voisi kertoa luomutuotannon arvosta ja miten tätä voidaan mitata
SEISTO Anu, Kulutustutkimusryhmän johtaja, VTT
Tkt Anu Seisto toimii VTT:llä Tulevaisuuden asiakas-tutkimustiimin vetäjänä. Hän on kiinnostunut erityisesti ennakoinnin ja asiakastutkimuksen yhdistämisestä. Tutkimustiimin hankkeet liittyvät erityisesti vihreään siirtymään, esim. miten kuluttajia voi tukea siinä, että kestävästä kuluttamisesta ja vaadittavista käyttäytymisen muutoksista tulisi helpommin ymmärrettäviä ja hyväksyttäviä, miten kokemuksellisuus auttaa tulevaisuuden mahdollisuuksien ymmärtämisessä, sekä minkälaista tietoa edelläkävijät voivat tuottaa ennakointiprosessiin.
Luomuelintarvikepäivässä Anu puhuu otsikolla: Tulevaisuuden kuluttaja ja vastuulliset ruokavalinnat
NOUSIAINEN Juha, Ilmastotiimin johtaja, Valio
Juha Nousiainen (MMT), Valio Oy, konsernin ilmasto-ohjelman johtaja. Noin 40 vuoden kokemus meijeriliiketoiminnasta. Hän on johtanut Valion maidon alkutuotannon kehitystä yli 25 vuotta yhteistyössä lukuisten tutkimusorganisaatioiden ja sidosryhmien kanssa. Tällä hetkellä hän johtaa Valion konsernin ilmasto-ohjelmaa. Tämän lisäksi hän on Valion ja St1 yhteisyrityksen (Suomen Lantakaasu Oy) hallituksen jäsen. Hän on kirjoittanut maidon alkutuotantoon liittyen noin 50 vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua, 50 muuta tieteellistä julkaisua ja osallistunut yli 500 julkaisuun eri medioissa.
Luomuelintarvikepäivässä Juha puhuu otsikolla: Valio Luomun matka 90-luvulta tähän päivään ja tulevaisuuteen
JUNGAR Heidi, VP, K Brand, Sponsorships & Insight, Kesko
Heidi Jungar (KTM) työskentelee K-brändistä ja kuluttajainsightistä vastaavana johtajana K-ryhmässä. Tiiimeineen hän tutkii suomalaisten muuttuvaa suhdetta kuluttamiseen. Hän on työskennellyt lähes 20 vuotta asiantuntijatyössä tukien niin kaupan ketjujen kuin elintarvikkeiden asiakaslähtöisyyttä. Heidin ote on erilaisia metodeita yhdistävä, jossa tutkimustyötä tehdään niin etnografisin, laadullisin kuin perinteisen tutkimuksen menetelmin todellista asiakasdataa siihen yhdistellen. Heidi on myös ollut mukana perustamassa niin luomuruokastartupia sekä toiminut ruokabloggarina.
Luomuelintarvikepäivässä Heidi puhuu otsikolla: Mitä tulee hinnan jälkeen?
TUOMASJUKKA Saska, Toimitusjohtaja, Lapin Maria
Saska Tuomasjukka on elintarvikekemian tohtori ja Lapin Maria Oy:n yrittäjä. Hän on toiminut koko uransa luonnosta kerättävien tuotteiden parissa.
Lapin Maria on alun perin 100 %:n luomuyritys, joka halusi tuoda pohjoisen hyvänmakuiset marjat jokaiseen päivään. Sittemmin yritys on tullut tunnetuksi erilaisista sesonkijuomista kuten luomuglögeistä ja -simasta, joissa se on markkinajohtaja, sekä villiyrttejä hyödyntävistä ateriakomponenteista.
Pienen luomuyrityksen toiminta on innovointia intohimosta ja pakkoraossa. Kiireessä helpommalla pääsee, kun uutuudet perustuvat perinteeseen, mutta huomioivat skaalaukseen tarvittavat tekniikat.
Luomuelintarvikepäivässä Saska puhuu otsikolla: Vanhasta uutta, eli luomuinnovaation perusopit
PÄIVÄNIEMI Heidi, Vastuullisuus-, kehitys- ja viestintäjohtaja, Meira
Heidi Päiväniemi toimii Meiralla vastuullisuus, kehitys ja viestintä -johtajana. Hän vastaa yrityksen vastuullisuusohjelman edistämisestä johtoryhmässä yhteistyössä toimintoja läpileikkaavan vastuullisuustyöryhmän kanssa. Vastuullisuus on ollut osa hänen tehtäväkuvaansa Meiralla vuodesta 2017 asti ja hänellä on pitkä kokemus ja osaaminen kaupalliselta puolelta; markkinoinnista, viestinnästä ja liiketoiminnan kehitystehtävien puolelta elintarvike- (FMCG) ja mediatoimisto -aloilta.
Luomuelintarvikepäivässä Heidi puhuu otsikolla: Luomukahvin hiilijalanjälki ja kokemuksia vastuullisuusviestinnän sääntelyn vaikutuksista – case Kulta Katriina Luomu
PALDAN Terhi, Ravintolapalveluiden tuotepäällikkö, ISS Palvelut
Terhi Paldan työskentelee ISS palveluissa tuotepäällikkönä ja vastaa raaka-ainehankinnoista, vastuullisen ruokatuotteen ja reseptiikan kehittämisestä. Terhi on työskennellyt alalla jo reilut 30 vuotta esimiehenä ja asiantuntijana. Tärkeimpiä sydäntä lähellä olevia projekteja ovat luomutuotteiden, kasvisten ja kasvisproteiinien lisääminen ruokalistoille sekä kylmävalmistuksen jalkauttaminen. Tuotekehittäminen on Terhille elämäntapa ja hän onkin 2020 PRO-palkinnon voittaja Ammattikeittiön tuotekehittäjä-sarjassa.
Luomuelintarvikepäivässä Terhi puhuu otsikolla: Tahtoa, työtä ja tuotekehitystä – luomu osana ISS palveluiden vastuullisuustyötä. Lue lisää >