Luomuelintarvikepäivä 8.10.2024 K-Kampus, Helsinki
8.30 Aamiaista tarjolla
9.30 Luomuelintarvikepäivä alkaa
Luomuelintarvikepäivän avaus
Getting organics on the offensive – Lessons from Denmark and beyond
Director PAUL HOLMBECK (DK)
Irelands developing Organic sector – a holistic system of farming and food production
Organic Sector Manager EMMET DOYLE, Board Bia (IRL)
Luomu ja vastuullinen kuluttaminen kaupan murroksessa
Työelämäprofessori LASSE MITRONEN, Tampereen yliopisto
11.30 Lounas
Luomun pioneerit
How to keep organic pioneer brands interesting in the changing world
Nordic Consumer & Marketing Director ANNA TÖRNEBRANDT, Midsona (SE)
Valio Luomun matka 90-luvulta tähän päivään ja tulevaisuuteen
Ilmastotiimin johtaja JUHA NOUSIAINEN, Valio
Tutkimusta & tuloksia
Mitä elämän universaali nanotason viestintä voisi kertoa luomutuotannon arvosta ja miten tätä voidaan mitata
Professori SEPPO VAINIO, Kvantum Instituutti, Oulun yliopisto
Tulevaisuuden kuluttaja ja vastuulliset ruokavalinnat
Kulutustutkimusryhmän johtaja ANU SEISTO, VTT
Oppia brändeiltä
Vanhasta uutta, eli luomuinnovaation perusopit
Toimitusjohtaja SASKA TUOMASJUKKA, Lapin Maria
Luomukahvin hiilijalanjälki ja kokemuksia vastuullisuusviestinnän sääntelyn vaikutuksista – case Kulta Katriina Luomu
Strategian, vastuullisuuden ja viestinnän johtaja HEIDI PÄIVÄNIEMI, Meira
Luomu vie eteenpäin
Mitä tulee hinnan jälkeen?
Asiakasnäkemysjohtaja HEIDI JUNGAR, Kesko
Tahtoa, työtä ja tuotekehitystä – luomu osana ISS palveluiden vastuullisuustyötä
Ravintolapalveluiden tuotepäällikkö TERHI PALDAN, ISS Palvelut
14.30 Kahvitauko
15.00 Paneelikeskustelu
Paneelikeskustelu: Uudistavaa viljelyä vai luomua?
Keskustelijat julkaistaan elokuussa.
16.00 Vuoden luomutuote ja Luomu SM -voittajien julkistus
Vuoden Luomutuote -voittajat
Vuoden Luomutuote -kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajan valitsee asiantuntijaraati. Kilpailun järjestää Luomuliitto.
Luomu SM -voittajat
Luomu SM -kilpailu on luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa. Kilpailun järjestää EkoCentria.
16.15 Buffet
Verkostoidutaan ja nautitaan yhdessä herkullisesta luomukattauksesta!