Luomuelintarvikepäivä 1.10.2025 Ässäkeskus, Helsinki
8.30 Aamiaista tarjolla
9.30 Luomuelintarvikepäivä alkaa
Talking about organic food prices – a German consumer perspective
Prof. Dr. KATRIN ZANDERS, University of Kassel (DE)
Game changers in the British organic market
Director – Standards Innovation, SARAH COMPSON, Soil Association (UK)
Keitä ovat vihreät ja ei-vihreät kuluttajat? Kuluttajaprofiilit vertailussa Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa
Professori TERHI-ANNA WILSKA, Jyväskylän yliopisto
11.30 Lounas
Tunne markkina ja tavoita kuluttaja
Session otsikot ja puhujat julkaistaan pian!
Tutkittua tietoa ja tuoreita näkökulmia
Miltä geenieditointi näyttää suomalaisten silmin?
Erikoistutkija JANNE ARTELL, Luonnonvarakeskus
Mitä päättäjät ajattelevat, miten hankintoja tehdään? Tuloksia lähi- ja luomuruoan käytöstä julkisissa ruokapalveluissa
Projektipäällikkö LEENA VIITAHARJU, Helsingin yliopisto Ruralia-Instituutti
Kotimaisia innovaatioita ja kansainvälistä kasvua
Pohjoinen lisäarvo kasvun mahdollistajana
Export Sales Manager TEIJA RUOKAMO, 65 Oats, Kinnusen Mylly
Luomukonjacista ruokainnovaatioksi – suomalaisen sushin tarina
Founder SAMI GAUFFIN, King Konjac
Luomutilalta maailmalle
Yrittäjä SIMO LARMO, Birkkalan tila
Lisää luomua ja ratkaisuja ravintoloille
Juurevaa yhteistyötä – luomuvihanneksia ammattikeittiöihin
Luomuyrittäjät, agronomit ANTTI VAUHKONEN ja ELINA VAUHKONEN, Ease Organic
Session muut otsikot ja puhujat julkaistaan pian!
14.30 Kahvitauko
15.00 Paneelikeskustelu kuluttajuudesta
Paneelikeskustelun vetää Pro Luomun toiminnanjohtaja AURA LAMMINPARRAS.
16.00 Vuoden luomutuote ja Luomu SM -voittajien julkistus
Vuoden Luomutuote -voittajat
Vuoden Luomutuote -kilpailu nostaa esille Suomen parhaat luomutuotteet. Voittajat valitsee asiantuntijaraati. Kilpailun järjestää Luomuliitto.
Luomu SM -voittajat
Luomu SM -kilpailu on luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu, jossa etsitään eniten luomun käyttöä lisännyttä toimijaa. Kilpailun järjestää Pro Luomun ylläpitämä Portaat luomuun -ohjelma.
16.15 Buffet
Verkostoidutaan ja nautitaan yhdessä herkullisesta luomukattauksesta!