Edellinen Tutustu Vuoden Luomukokki -finalisteihin
Seuraava Luomukinkkujen kysyntä kasvaa
Tapahtumat

Kenestä tulee Vuoden Luomukokki 2016?

Jaa:

Kuka kokkaa itsensä Vuoden Luomukokiksi 2016? Se selviää 11.–12.11. ELMA maaseutumessuilla, jossa kilpaillaan luomukeittiön mestaruudesta. Tervetuloa seuraamaan kisaa, jossa doping on kielletty raaka-aineiltakin!

Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokki -kilpailu järjestetään ELMA-maaseutumessujen yhteydessä Helsingissä. Kilpailussa on omat sarjansa ruokapalvelualan opiskelijoille ja ammattilaisille.

ELMAssa nähtävään Vuoden Luomukokki -finaaliin on valittu reseptikilpailun perusteella neljä kilpailijaa kumpaankin sarjaan. Finaalissa he suunnittelevat ja valmistavat annetuista luomuraaka-aineista kolmen ruokalajin kokonaisuuden kuudelle henkilölle.

Ammattilaissarjan voittaja matkaa heti seuraavalla viikolla Ruotsiin, jossa hän edustaa Suomea Nordic Organic Chef -kilpailussa Nordic Organic Food Fair -messuilla.

Tule kokemaan kisakeittiön hektisimmät hetket

Vuoden Luomukokki -kilpailun opiskelijoiden finaali on perjantaina 11.11. ja keittiömestareiden lauantaina 12.11. Kummassakin sarjassa hektisimmät hetket ovat noin klo 11-13, ja tulokset julkistetaan kumpanakin päivänä noin klo 14.

Opiskelijoiden finaalissa 11.11. kilpailevat:
Kantelinen Hanna-Riikka, Savon ammatti- ja aikuisoppilaitos
Mäkelä Teemu, Hyria
Valliovuo Laura, Hyria
Viinikka Marko, Laurea

Ammattilaisten finaalissa 12.11. kilpailevat:
Frostell Benjamin, Gastrobar Emo, Helsinki
Gois Marcos, Fat Ramen ja Ruoto catering, Helsinki
Niiniranta Mika, Contentissimo Catering, Helsinki
Spens Alexandra, Lähellä Deli, Kauniainen

Kilpailun kriteereissä korostuu gastronominen ammattitaito ja raaka-aineiden vastuullinen käyttö. Tuomariston päätuomarina toimii keittiömestari Pekka Terävä/Ravintola Olo ja muina tuomareina keittiömestarit Jari Vesivalo/Ravintola Olo, Marko Palovaara/Bistro O mat ja Jaakko Nuutila/Luonnonvarakeskus sekä toimituspäällikkö Maaret Launis/Aromi. Finaalit juontavat Immu Ikäheimo ja Jaakko Nuutila.

ELMAn kisakeittiö sijaitsee Luomua. Ilman muuta. -messuosastolla 6p91, jolla 11 yritystä tai yhteisöä esittelee luomutuotteitaan. Mukana on myös Eläinten hyvinvointikeskus EHK, joka julkistaa messuilla uuden Eläin ruokana -verkko-oppaan. Sen avulla kuluttajat voivat selvittää eläinten hyvinvoinnin tasoa eri tuotantotavoissa.

Messut jatkuvat vielä isänpäivänä 13.11. Tuolloin Luomua. Ilman muuta. -osastolla on Valion luomuvälipalabaari, jossa lapset saavat valmistaa isälleen smoothien.

Lisätietoja: keittiömestari, tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila, Luomuinstituutti, jaakko.nuutila(at)luke.fi, puh. 029 532 6780

Vuoden Luomukokki 2016 -kilpailun järjestävät:

jarjestajalogotKilpailua tukevat: sponsorilogot3elo

Aiheeseen liittyvää