Edellinen Luomun kysyntä kasvaa lähivuosina
Seuraava Luomun myynti lisääntyi lähes 7 %
Uutiset

K-citymarket Tammisto on Paras LuomuHeVi-kauppa

Jaa:

Vantaalla sijaitseva K-citymarket Tammisto on valittu Suomen Parhaaksi LuomuHeVi-kaupaksi 2016.

Valinnan teki Pro Luomun asiantuntijaraati osana ammattilehti Puutarha-Sanomien järjestämää HeVi-kauppa-kilpailua.

Raadin mukaan valinnan taustalla on K-citymarket Tammiston pitkäjänteinen työ luomuhedelmien ja -vihannesten laadun eteen, minkä ansiosta mm. hävikki on saatu vähäiseksi. Osastolla työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, ja myös luomua kehitetään aktiivisesti.

K-citymarket Tammisto valittiin Puutarha-Sanomien kilpailussa myös hypermarket-sarjan Vuoden Parhaaksi HeVi-kaupaksi 2016. Market-sarjassa voiton vei Turussa sijaitseva S-Market Wiklund Herkku. Kilpailun finaalissa oli mukana kuusi kauppaa, ja voittajat julkistettiin 20.1.2016 Helsingissä pidetyssä HeVi-gaalassa.

Osaava henkilökunta varmistaa laadun

K-citymarket Tammiston HeVi-osastolla kiinnitetään erityistä huomiota laatuun, eikä luomu ole tässä poikkeus. HeVi-osastosta vastaava Heidi Kiiskinen ja sen luomutuotteista vastaava Anne Osenius ovat työstään innostuneita ammattilaisia, ja se näkyy myös asiakkaille.

Anne Osenius sekä tilaa luomuhedelmät ja -vihannekset että valvoo niiden laatua päivittäin: huonoja ei joukossa sallita. Hävikki saadaan näin vähenemään huomattavasti. K-citymarket Tammiston HeVi-osastolla luomusta muodostuu hävikkiä suhteellisesti jopa vähemmän kuin tavanomaisista tuotteista.

Näyttävä esillepano houkuttelee asiakkaita

K-citymarket Tammistossa on satsattu myös luomuHeVi-tuotteiden esillepanoon. Hiljattain tehdyn remontin yhteydessä luomu sai lisää näkyvyyttä ja yhtenäistä tilaa, ja asiakas löytää luomutuotteet nyt helposti kylmätiskin yläreunaa koristavien kylttien perusteella.

Luomuhedelmien ja -vihannesten valikoima on monipuolinen ja houkuttelevan näköinen, joten luomutuotteille on riittänyt kysyntää.

Hevi on myydyin luomutuoteryhmä

Puutarha-Sanomien Paras HeVi-kauppa-kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa, ja luomu oli mukana kisassa ensimmäistä kertaa. Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila toteaa, että parhaan luomuHeVi-kaupan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että laadunvalvonta on tärkeää myös luomuhyllyssä.

– Hedelmät ja vihannekset ovat jo Suomen myydyin luomutuoteryhmä, ja niiden kulutuksen arvioidaan kasvavan voimakkaasti myös jatkossa. Kauppojen kannattaa ehdottomasti tarttua tähän ja tarjota kuluttajille sitä mitä he haluavat: maukkaita ja laadukkaita luomutuotteita, jotka on laitettu houkuttelevasti esille, hän muistuttaa.

Kilpailun yhteydessä kävi ilmi, että luomun menekkiä seurataan heviosastoilla vaihtelevasti. Kottilan mukaan seuranta kannattaa, sillä se antaa hyviä eväitä myynnin kehittämiseen.

Aiheeseen liittyvää