Edellinen Luomukinkun saatavuus lähellä viime vuoden tasoa
Seuraava Luomumausteita puhtaasta maaperästä
Tiedotteet

Uusia jäseniä Pro Luomun hallitukseen

Jaa:
Pro Luomun syyskokouksessa valittiin uusiksi varsinaisiksi jäseniksi hallitukseen MTK:n Lumi Drozzin sekä Helsingin Myllyn Jarkko Tuomola.

Luomualan yhteistyöjärjestö Pro Luomun sääntömääräisessä syyskokouksessa 28.11.2023 Helsingissä valittiin hallituksen jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle kaudelle 2024–2025.

Uusiksi varsinaisiksi jäseniksi Pro Luomun hallitukseen valittiin Lumi Drozzin (MTK) ja Jarkko Tuomola (Helsingin Mylly). Lisäksi valittiin varsinaisiksi jäseniksi Pro Luomun hallituksessa aiemmin useamman kauden ollut, varajäsenenä kuluvalla kaudella toiminut Pasi Tamminen (Lihatukku Harri Tamminen) sekä nykyinen hallituksen jäsen Annamari Lammi (Valio).

Mitä uudet hallituksen jäsenet odottavat Pro Luomun hallitustyöskentelyltä?

Lumi Drozzin on ekonomi, mehiläistarhaaja ja eläintenhoitaja, lisäksi hänellä on johtamisen erikoisammattitutkinto. Tällä hetkellä hän työskentelee perhevapaan sijaisena MTK:ssa luomu- ja hevosasiantuntijana.

”Haluan työssäni tehdä kaikkeni, että meillä on tulevaisuudessakin huippuluokan luomuelintarviketuotantoa. Odotan pääseväni kehittämään suomalaista maatalousalaa sekä varmistamaan paikallisille tekijöillemme alkutuotannon parissa parhaat mahdolliset edellytykset menestyä arjessaan – Pro Luomun hallituspaikka tarjoaa toiveelleni erinomaisen perustan”, sanoo Lumi Drozzin.

Lumi Drozzin, MTK. Kuva: Laura Hamppula.

Jarkko Tuomola on ollut koko työuransa ajan tekemisissä elintarvikkeiden kanssa ja viimeiset kymmenisen vuotta Helsingin Myllyllä, jonka kaupallisena johtajana hän tällä hetkellä toimii. Taustaa Jarkolta löytyy erilaisista myynnin-, markkinoinnin- ja tuotekehityksen johtotehtävistä niin teollisuudessa, vähittäiskaupassa kuin horeca-markkinassakin.

”Luomu on yksi ratkaisu, jonka taustalla on hyvät tavoitteet syödä terveellistä ja puhdasta ruokaa, suosia eettisiä ratkaisuja ja muun muassa pyrkiä parantamaan luonnon tilaa. Odotan hallitustyöskentelyltä hyvää avointa keskustelua ja ratkaisuhakuisuutta tulevaisuuteen, jossa luomulla on entistä isompi rooli ja kysyntä”, kertoo Jarkko Tuomola.

Jarkko Tuomola, Helsingin Mylly Oy. Kuva: Jussi Koivunen.

Lisäksi syyskokouksessa valittiin hallitukseen varajäseniä. Pasi Tammisen tilalle varajäseneksi loppukaudelle valittiin Jouko Riihimäki (Jalofoods) sekä uudelle kaudelle erovuorossa olevat varajäsenet Markku Janhunen (Midsona Finland), Rikard Korkman (SLC), Janne Rauhansuu (Luomuliitto) ja Mirva Tollet (Valio).

Pro Luomun hallituskausi on kaksivuotinen, eli nyt valittujen jäsenten kausi on vuoden 2024 alusta vuoden 2025 loppuun.

Pro Luomun hallitus vuonna 2024

Hovi Harri, Kesko (puheenjohtaja)

Päällysaho Sampo, SOK (varapuheenjohtaja, varajäsen Riihimäki Jouko, Jalofoods / Oy Soya Ab)

Drozzin Lumi, MTK (varajäsen Korkman Rikard, SLC)

Jokinen Juha-Petri, DAVA Foods Finland (varajäsen Vuorinen Janne, Kesko)

Lammi Annamari, Valio (varajäsen Tollet Mirva, Valio)

Rännäri Susann, Luomuliitto (varajäsen Aalto Jouko, Kymen Luomu)

Tamminen Pasi, Lihatukku Harri Tamminen (varajäsen Rauhansuu Janne, Luomuliitto)

Tuomola Jarkko, Helsingin Mylly (varajäsen Janhunen Markku, Midsona Finland)

Aiheeseen liittyvää