Edellinen Kommentti: Luomu auttaa ympäristöä
Seuraava Yhteistyö lennätti kotimaisen luomubroilerin kauppaan
Uutiset

Tervetuloa luomutiloille Suomen luonnon päivänä 31.8.

Jaa:

Elokuun viimeisenä päivänä vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää, jonka kunniaksi ympäri maata järjestetään erilaisia tapahtumia.

Pro Luomu on mukana juhlistamassa päivää osallistumalla viiden eri puolilla maata sijaitsevan luomutilan avoimien ovien tapahtuman järjestelyihin. Lauantaina 31.8. luomutilojen elämään ja eläimiin pääsee tutustumaan klo 12-15 seuraavilla tilolla:

Bosgårdin kartano, Bosgårdintie 68, Porvoo: Charolais-rotuista luomulihakarjaa ja luontopolku
Kyyttötila Ylikallio, Uusikyläntie 352, Alaveteli: luomukyyttöjä ja karjanpaimennusta hevosilla
Tolvilan kartano, Tolvilantie 1, Akaa (Viiala): suomenlampaita ja perinnemaisemaa
Tupalan tila, Vanhatie 239, Hämeenkoski (Huljala): kyyttöjä ja metsälaitumia
Vennan tila, Perttelmäentie 1, Turku (Tortinmäki): luomulehmiä ja -vasikoita, ajelua hevos- tai traktorikärryllä

Tilat ovat järjestäneet avointen ovien tapahtumaan erilaista ohjelmaa omien mahdollisuuksiensa mukaan. Joka tilalla on yleisölle tarjolla maksuton luomupulla- ja mehutarjoilu, ja maksullisesta puffetista saa ostaa kahvia ja pientä purtavaa. Muutama tila myy lisäksi omia luomutuotteitaan.

Suomen luonnon päivän Luomutilan avoimet ovet -tapahtuma toteutetaan yhdessä luomutilojen sekä maa- ja metsätalousministeriön, MTK:n alueellisten yhdistysten, Luomuliiton ja tilakohtaisesti muiden mahdollisten yhteistyötahojen kanssa.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävää Suomen luonnon päivää vietetään jatkossa aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Päivän ovat ideoineet Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL.

Lisätietoja: www.suomenluonnonpaiva.fi sekä www.facebook.com/SuomenLuonnonPaiva

Kuva: Kyyttötila Ylikallio

Aiheeseen liittyvää