Edellinen Sadattuhannet lapset ja nuoret mukana luomupuuron ME-jahdissa
Seuraava Luomupuuron ME syntyi 390 230 annoksella
Uutiset

Kaikkien aikojen ME – suomalaiset hullaantuivat luomupuurosta

Jaa:

Luomupuuron maailmanennätys –tempaus on saanut tarttumaan kauhan varteen runsaasti puuronystäviä. Luomupuuroa syö ennätyspäivänä 6.9. sadattuhannet suomalaiset. Kampanjassa on mukana n. 230 tahoa ja yli 400 000 annosta luomupuuroa.

Luomupuuron maailmanennätystä tehdään 6.9., tarkoituksena on, että mahdollisimman moni syö luomupuuroa yhden päivän aikana. Tempaukseen on ilmoittautunut joukoittain hyvin erilaisia toimijoita pienistä kahviloista ja luomutiloista isoihin elintarvikeyrityksiin ja kaupunkeihin. Mukana on mm. satoja päiväkoteja ja kouluja, kymmeniä ravintoloita, hotelleja ja huoltoasemia sekä useita Suomen suurlähetystöjä ulkomailla, joista kaukaisin Canberra Australiassa.

Luomupuuron ME –tempaus juhlistaa satavuotiasta Suomea ja on osa Syödään yhdessä –teemaa. Tapahtumaa koordinoivan Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja Riitta Kottila kertoo luomupuuron valikoituneen Suomen juhlavuoden teemaksi, koska se on perinteinen suomalainen ruoka, joka on jokaisen ulottuvilla. Luomu sopii juhlavuoteen ja vahvistaa Suomen mainetta puhtaan luonnon ja ruuan maana.

-Luomupuuron raaka-aineena voi olla suomalainen laadukas luomukaura tai vaikka luomupuolukat, jotka on kerätty maailman laajimmilta luomukeruualueilta Suomesta, opastaa Kottila raaka-aineiden valintaan.

Luomupuuroa kaikissa Suomen vankiloissa ja varuskunnissa

Yksi luomupuuron ME –tempauksen 200 kumppanista on Rikosseuraamuslaitos, joka tarjoaa ennätyspäivänä luomupuuroa kaikille vangeille sekä vankiloiden henkilökunnalle. Tempaukseen lähdettiin mukaan, jotta voitaisiin lisätä tietoutta vankiloiden päivittäisistä vastuullisista valinnoista.

-Osallistumalla ennätyksentekoon haluamme tukea luonnonmukaisia ja ympäristöä säästäviä valintoja, sekä edistää terveyttä ja työllisyyttä, kertoo erikoissuunnittelija Tatja Kivimäki Rikosseuraamuslaitokselta.

Myös armeijassa marssitaan ennätyspäivänä luomupuuron voimalla. Varuskuntien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering Oy oli yksi ensimmäisiä kampanjan kumppaneita. Koko Suomen varusmiehet lusikoivat ME-pottiin jopa 17 000 annosta luomupuuroa.

Luomupuuroa toreilta huoltoasemille ja hotelleihin

Luomupuuroilmiö on levinnyt koko Suomeen ja luomupuuroa lusikoidaan kymmenissä eri kunnissa ja kaupungeissa. Maailmanennätyspuuroon voi törmätä mm. noin sadalla huoltoasemalla, sillä ABC-liikennemyymäläketju on mukana tarjoamassa luomupuuroa ennätyspäivänä. Eikä Suomeen saapunut turistikaan jää ilman, sillä ennätyspuuro kuuluu myös kaikkien Sokos-hotellien aamiaiseen.

Helsingissä tempauksia on poikkeuksellisen paljon ja luomupuuroa tarjolla myös satunnaisille ohikulkijoille. Helsingin rautatieasemalle nousee Helsingin Myllyn Myllärin puurobaari ja Narinkkatorille kurvaa Ravintoraision Elovena-luomupuuroauto.

Kuluttajille suunnatut avoimet tapahtumat koko Suomesta löytyvät täältä.

Jos kuitenkin mieluummin keittää luomupuuron kotona omalla hyväksi havaitulla reseptillä, ennätyksentekoon voi ottaa osaa sosiaalisessa mediassa. Maailmanennätyksen tekijäksi pääsee jakamalla kuvan omasta luomupuurosta 6.9. tunnistella #luomupuuronME Instagramissa, Twitterissä tai Facebookin luomupuuron ME -tapahtumasivulla.

Kaikki annokset lasketaan ja ME -tulos julkistetaan 7.9. järjestettävässä mediatilaisuudessa. Maailmanennätyksen vastaanottaa Suomi 100 –hankkeen puheenjohtaja Pekka Timonen.

Luomupuuron ME tempauksen järjestää Pro Luomu ry / Luomualan koordinaatiohanke yhdessä lukuisten yhteistyökumppanien kanssa.

Lisätietoja: www.luomupuuro.fi

Luomupuuron ME osa Luomualan koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Aiheeseen liittyvää