Edellinen Anna Törnebrant: Miten luomusta tehdään houkutteleva ja erottuva valinta kuluttajille?
Tapahtumat

Terhi Paldan: Lisää luomua tahdon voimalla

Jaa:
Ruokapalveluissa vastuullisuus lähtee raaka-ainevalinnoista ja reseptiikan kehittämisestä. Pitkän linjan tuotekehittäjä, ISS Palveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan valottaa Luomuelintarvikepäivässä, miten iso toimija onnistuu lisäämään ruokalistalle luomua.

Päivittäin yli 15 000 ruoka-annosta valmistavassa ISS Palvelut -ruokapalvelussa perustan ympäristövastuullisuudelle muodostavat kestävät raaka-ainevalinnat, niiden jäljitettävyys ja moderni reseptiikka. Ravitsemussuositukset ja ympäristövaikutukset näkyvät sekä aterioiden suunnittelussa että valmistuksessa, raaka-aineissa huomioidaan mm. sesonkituotteet sekä tuotteiden hiili- ja vesijalanjäljet. Ravintoloissa suositaan kotimaista lähiruokaa, luomuruokaa sekä muita sertifioituja tuotteita.

”Me ISS:llä haluamme olla rakentamassa Suomeen uudenlaista, kestävää ruokakulttuuria. Luomun käyttöä lisäämällä halutaan pienentää toiminnan ympäristövaikutuksia sekä suojella luonnon monimuotoisuutta”, kertoo tuotepäällikkö Terhi Paldan.

Terhille tärkeimpiä sydäntä lähellä olevia projekteja ovat luomutuotteiden, kasvisten ja kasviproteiinien lisääminen ruokalistoille sekä kylmävalmistuksen jalkauttaminen. Tuotekehittäminen on Terhille elämäntapa ja hän onkin 2020 PRO-palkinnon voittaja Ammattikeittiön tuotekehittäjä-sarjassa. ISS Palvelut on mukana myös Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa, jossa Terhi Paldan on ollut tiiviisti mukana.

”Luomun käytön lisäämisessä tavoitteena on löytää volyymiltaan merkittäviä tuotteita, jotka voidaan ottaa käyttöön kustannustehokkaasti. Isolle organisaatiolle tuotteen tasalaatuisuus ja varma saatavuus ovat tärkeässä roolissa, jotta asiakkaille voidaan luvata taattua laatua”, kertoo Terhi Paldan.

ISS Palvelut on osa maailman johtavaa kiinteistö- ja toimitilapalveluyhtiötä, joka toimii yli 30 maassa. Suomessa ISS:läisiä on 8 000 ja yritys toimii valtakunnallisesti. Yritys tarjoaa siivous-, kiinteistö-, ravintola- ja työpaikkapalveluita. ISS Food Services on Suomen neljänneksi suurin henkilöstöravintola- ja ateriapalvelutoimija.

Terhi Paldan työskentelee ISS palveluissa tuotepäällikkönä ja vastaa raaka-ainehankinnoista, vastuullisten ruokatuotteiden ja reseptiikan kehittämisestä. Terhi on työskennellyt alalla jo reilut 30 vuotta esimiehenä ja asiantuntijana. Luomuelintarvikepäivässä Terhi puhuu otsikolla ”Tahtoa, työtä ja tuotekehitystä – luomu osana ISS palveluiden vastuullisuustyötä”.

Ilmoittaudu Luomuelintarvikepäivään 2024 

Aiheeseen liittyvää