Ohjelma 2018

Luomuelintarvikepäivän 2018 ohjelma

08.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

09.30 Luomuelintarvikepäivän avaus

  • Avaussanat
    kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, maa- ja metsätalousministeriö
  • A better food world: eight important food trends towards 2028 relevant for the organic sector
    futurist Birthe Linddal, Food Future
  • The future of the organic industry
    CEO Peter Åsberg, Midsona AB
  • Jymy lentää maailmalle
    kokki ja yrittäjä Jyrki Sukula, Suomisen Maito
  • Maaperästä ratkaisu ilmastonmuutokseen?
    erikoistutkija, maanviljelijä Tuomas Mattila, SYKE

12.00 Lounas

13.15 Ohjelma jatkuu kolmessa eri sessiossa/salissa:

A1 Kasvavat luomumarkkinat
  • Kuinka kuluttajan ostoskori luomutetaan?
    valikoimajohtaja Antti Oksa, SOK
  • How to obtain continuously growth in organics – the Danish way
    market development director Mette Jesper Gammiccia, Danish Agriculture & Food council
A2 Tulevaisuuden pakkausratkaisuja
  • Miten luomu voitaisiin pakata entistä ekologisemmin?
    erikoistutkija Heidi Peltola ja tutkija Elina Pääkkönen, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
  • Natural branding – the most sustainable packaging is no packaging
    sustainability & communications manager Michaël Wilde, Eosta
A3 Kestävä gastronomia
  • Ravintola ilman roskakoria
    ravintolan perustaja, ravintolapäällikkö Luka Balac, Restaurant Nolla
  • Luomu edellä puuhun
    yrittäjä Juha Ollila, Härmän Rati

14.15 Ohjelma jatkuu kolmessa eri sessiossa/salissa:

B1 Miten luomutuote löytää asiakkaansa?
  • Luomu leipomotuotteissa
    innovaatio- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Sibakov, Fazer Leipomot
  • Luomu myllytuotteissa meillä ja maailmalla
    toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly
B2 Yhteistyö vahvistaa luomuketjua
  • Uusi toimintatapa tehostaa luomusianlihan tarjontaa
    toimitusjohtaja Pasi Tamminen, Tamminen
  • Yhteistyöllä luomubroileria Aasiaan
    vientipäällikkö Arto Jokinen, L´Uomu Nokka
B3 Kuluttajanäkökulmia
  • Näkyykö tiedostavuus kiinalaisen kuluttajan ostoskorissa
    insight specialist Petra Väänänen ja senior strategist Päivi Korteniemi, Kuudes
  • Onko luomusta lääkkeeksi ympäristöahdistukseen?
    tutkijatohtori Panu Pihkala, Helsingin yliopisto

15.15 Kahvi

15.45 Paneeli: Vastuullisuus – aitoja askelia hyvään vai markkinointipuhetta?

Keskustelijoina Minna Autio/Helsingin yliopisto, Juha Beurling/Kuluttajaliitto, Juha-Matti Katajajuuri/Luke, Kristiina Kiviharju/Valio ja Susanna Saikkonen/Miltton. Keskustelua luotsaa kokki ja ruokatoimittaja Pipsa Hurmerinta.

16.45 Vuoden Luomutuote ja Luomu SM -kilpailujen voittajien julkistaminen

17.00 Buffet

19.00 Tilaisuus päättyy

Tiedostot

Aiheeseen liittyvää