Yhdistys

Pro Luomu ry on luomualan toimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää luomun kasvua ja kehitystä Suomessa. Yhdistys perustettiin 22.3.2011. Yhdistyksellä on 57 jäsentä, jotka edustavat ruokaketjun toimijoita tuottajista kauppaan.

Missio: Luomu yhdistää ympäristön kannalta parhaat tuotantotavat, korkeat vaatimukset eläinten hyvinvoinnille sekä kuluttajien toiveet korkealaatuisista ja luonnollisista tuotteista.

Visio: Vuonna 2020 luomutuote on kiinnostava ja haluttu. Luomu on osa suomalaista arkea. Pro Luomu on luomualan johtava vaikuttaja, viestijä ja yhteistyön rakentaja.

Strategiset tavoitteet:

  1. Luomutuotteet ovat innovatiivisia, laadukkaita ja trendikkäitä.
  2. Luomulla on puhutteleva tarina.
  3. Luomussa noudatetaan ympäristön sekä kotieläinten hyvinvoinnin kannalta parhaitakäytäntöjä.
  4. Luomun arvoketjussa kehitetään jatkuvasti tuottavuutta ja kannattavuutta.
  5. Pro Luomun tunnettuus alan asiantuntijana eri sidosryhmien keskuudessa lisääntyy.

Pro Luomun jäsenet ja jäsensivut (vaativat käyttäjätunnuksen ja salasanan)
Pro Luomun säännöt

Pro Luomun hallitus 1.1.2017 alkaen (jäsen – varajäsen):
Alarotu Ilkka, SOK (pj.)
Hovi Harri, Ruokakesko – Vuorinen Janne, Ruokakesko
Kuoppamäki Sami, Kymen Luomu – Maula Juho, Yhdistyneet Luomutuottajat
Laurikainen Samuli, Silmusalaatti – Siiskonen Pirjo, Luomuinstituutti
Markkanen Jukka, MTK – Korkman Rikard, SLC
Salusjärvi Tuomas, Valio – Kuusela Miska, Helsingin Mylly
Talvitie Pauli, Luomuliitto – Janhunen Markku, Midsona Finland
Westerholm Peter, Pajuniemi – Jokinen Arto, L´Uomu Nokka

Pro Luomun asiakirjoja:

Pro Luomun antamat lausunnot ja esitykset: