Luomua lautaselle -seminaari pohti luomua julkisissa ruokapalveluissa

Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Luomutukku Oy:n ja Laurea-ammattikorkeakoulun rahoittaman Luomua lautaselle – luomuruokaa julkisiin ruokapalveluihin -hankkeen päätösseminaari 1.11.2012 keräsi paikalle kolmekymmentä luomutoimijaa ja luomutoiminnasta kiinnostunutta […]

Kuva: Lumi Nurro

Hämeessä huutava pula luomutuottajista

Hämäläiset ovat olleet hitaita siirtymään luomutuotantoon. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa luomun osuus on vain 4,2 prosenttia alueen kokonaistilamäärästä ja -peltoalasta. Tällä sijoituksella hämäläiset ovat häntäpäässä […]

Työpaja luomun jatkojalostajille 21.11.

Luomutuotteiden valmistajille on tarjolla Espoossa työpaja, jossa käsitellään laajasti luomujatkojalostukseen liittyviä asioita. Kurmakka – Organic Food Oy on laatimassa käytännönläheistä opasta luomutuotteiden jatkojalostajille. Opas ilmestyy […]

Kuva: ScanStockPhoto

Luomu matkaa hitaasti ruokapalveluihin

Luomutuotteiden heikko saatavuus on suurin hidaste kuntien ruokapalveluiden luomutarjonnan lisääntymiselle. Sen sijaan luomun hinta ei ole niin suuri este julkisille keittiöille kuin monesti ajatellaan: kun […]

kuva: Erkki Pöytäniemi

Luomu lisääntynyt eniten Etelä-Pohjanmaalla

Luomutuotanto on kasvanut tänä vuonna reippaasti koko Suomessa, mutta suhteellisesti eniten Etelä-Pohjanmaalla. Luomutilojen määrä lakeuksilla on lisääntynyt tänä vuonna 16 % ja luomupeltojen ala laajentunut […]

Luomujatkojalostajille konferenssi Saksassa

Luomun kansainvälinen kattojärjestö IFOAM järjestää 26.–27.11.2012 luomuelintarvikkeiden jatkojalostajille tarkoitetun konferenssin The future of organic food processing – sustainability, integrity, quality Frankfurtissa Saksassa. Toista kertaa pidettävän […]

Luomussa on aineksia suomalaiseksi menestystarinaksi

Keski-Euroopasta katsoen Suomi on syrjäinen, arktinen ja harvaanasuttu maa. Nämä ominaisuudet voidaan nähdä myös voimavaroina: ne antavat meille luontaiset edellytykset kehittyä vahvaksi luomumaaksi. Europarlamentaarikko Petri […]

Kuva: ScanStockPhoto

Luomuruoan kysyntä jatkaa kasvuaan

Luomun kysyntä on jatkanut kasvuaan myös tänä vuonna. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa luomuelintarvikkeiden myynnin arvo on lisääntynyt arviolta 23 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Pro […]

Pro Luomu edistää luomualan kasvua koko ketjun yhteistyöllä

Pro Luomu perustettiin luomualan yhteistyöjärjestöksi vuonna 2011. Sen tarkoituksena on edistää luomualan kasvua ja kehitystä Suomessa. Yhdistys ei ole kenenkään yksittäisen toimijan edunvalvoja, vaan ajaa […]

Kuva: Erkki Pöytäniemi

Luomun ripeä kasvu laittaa valvonnan uusiksi

Luomutuotannon ja -kulutuksen reipas kasvu Suomessa saa nykyisen luomuvalvontajärjestelmän natisemaan liitoksissaan. Eviran ennakkotietojen mukaan Suomen luomupeltopinta-ala nousee tänä vuonna yhteensä noin 205 000 hehtaariin, ja […]