Rauhallista Joulua!

Pro Luomu toivottaa yhteistyökumppaneilleen ja muille luomun ystäville Rauhallista Joulua & Hyvää Luomuvuotta 2013!

Kuva: Erkki Pöytäniemi

Satakunnassa olisi paljon luomupotentiaalia

Satakunta on vahva ruokamaakunta, joka kuitenkin sijoittuu vielä heikosti luomutilastoissa. Maakunnan maatiloista 4,1 % on luomutiloja ja pelloista 4,8 % luomua, kun koko maan vastaavat […]

Luomun myynti kasvaa noin neljänneksen tänä vuonna

Pro Luomu ry:n arvion mukaan luomuruoan myynti Suomessa kasvaa tänä vuonna 20–25 % ja nousee noin 200 miljoonaan euroon. Arvio perustuu maan suurimmilta kaupparyhmiltä kerättyihin […]

Pro Luomun uudet hallitusjäsenet valittu

Pro Luomu ry:n syyskokous kokoontui Lahdessa 19.11.2012 ja valitsi yhdistyksen hallitukseen uusia jäseniä. Pro Luomun puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin uudelleen Ilkka Alarotu (SOK). Hallituksen jäsenyydestä […]

Kuva: Lumi Nurro

Luomuvalvontaa esitetään yksityistettäväksi tai siirrettäväksi Eviraan

Maa- ja metsätalousministeriön asettama selvitysmies ehdottaa luomuvalvontajärjestelmän uudistamista. Selvitysmies Sampsa Heinonen ehdottaa, että maataloustuotannon luomuvalvonta joko siirretään ELY-keskuksilta Eviran hoidettavaksi tai se yksityistetään. Uudelleenjärjestelyn taustalla […]

Luomua lautaselle -seminaari pohti luomua julkisissa ruokapalveluissa

Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Luomutukku Oy:n ja Laurea-ammattikorkeakoulun rahoittaman Luomua lautaselle – luomuruokaa julkisiin ruokapalveluihin -hankkeen päätösseminaari 1.11.2012 keräsi paikalle kolmekymmentä luomutoimijaa ja luomutoiminnasta kiinnostunutta […]

Kuva: Lumi Nurro

Hämeessä huutava pula luomutuottajista

Hämäläiset ovat olleet hitaita siirtymään luomutuotantoon. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa luomun osuus on vain 4,2 prosenttia alueen kokonaistilamäärästä ja -peltoalasta. Tällä sijoituksella hämäläiset ovat häntäpäässä […]

Työpaja luomun jatkojalostajille 21.11.

Luomutuotteiden valmistajille on tarjolla Espoossa työpaja, jossa käsitellään laajasti luomujatkojalostukseen liittyviä asioita. Kurmakka – Organic Food Oy on laatimassa käytännönläheistä opasta luomutuotteiden jatkojalostajille. Opas ilmestyy […]

Kuva: ScanStockPhoto

Luomu matkaa hitaasti ruokapalveluihin

Luomutuotteiden heikko saatavuus on suurin hidaste kuntien ruokapalveluiden luomutarjonnan lisääntymiselle. Sen sijaan luomun hinta ei ole niin suuri este julkisille keittiöille kuin monesti ajatellaan: kun […]

kuva: Erkki Pöytäniemi

Luomu lisääntynyt eniten Etelä-Pohjanmaalla

Luomutuotanto on kasvanut tänä vuonna reippaasti koko Suomessa, mutta suhteellisesti eniten Etelä-Pohjanmaalla. Luomutilojen määrä lakeuksilla on lisääntynyt tänä vuonna 16 % ja luomupeltojen ala laajentunut […]