Vuoden Luomukokki 2016 -kilpailu

luomukokki_590x285px
Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokki -kilpailu järjestetään syksyllä 2016. Kilpailussa on kaksi sarjaa: ruokapalvelualan ammattilaiset ja opiskelijat. Finaalit pidetään Helsingissä ELMA-messujen yhteydessä perjantaina 11.11. ja lauantaina 12.11.

Tutustu finalisteihin:

Opiskelijat, finaali pe 11.11.
Hanna-Riikka Kantelinen, Savon ammatti- ja aikuisoppilaitoskokkipoika_ekocentria
Teemu Mäkelä
, Hyria
Laura Valliovuo, Hyria
Marko Viinikka, Laurea

Ammattilaiset, finaali la 12.11. 
Benjamin Frostell, Gastrobar Emo, Helsinki
Marcos Gois, Fat Ramen ja Ruoto catering, Helsinki
Mika Niiniranta, Contentissimo Catering, Helsinki
Alexandra Spens, Lähellä Deli, Kauniainen

Vuoden Luomukokki -kilpailun finaalit käydään kumpanakin messupäivänä aamupäivän kuluessa, ja voittajat julkistetaan klo 14. Finaalissa kilpailijat suunnittelevat ja valmistavat annetuista luomuraaka-aineista kolmen ruokalajin kokonaisuuden kuudelle henkilölle.

Kilpailun kriteereissä korostuu gastronominen ammattitaito ja raaka-aineiden vastuullinen käyttö. Tuomariston päätuomarina toimii keittiömestari Pekka Terävä/Ravintola Olo ja muina tuomareina keittiömestarit Jari Vesivalo/Ravintola Olo, Marko Palovaara/Bistro O Mat ja Jaakko Nuutila/Luonnonvarakeskus sekä toimituspäällikkö Maaret Launis/Aromi. Finaalit juontaa Immu Ikäheimo.

Ammattilaissarjan voittaja matkaa 16.-17.11.2016 järjestettävään Nordic Organic Food Fair -tapahtumaan Malmöön, jossa hän kilpailee Pohjoismaiden ekokokin tittelistä.

Finland´s First Organic Chef to be Chosen
Vuoden Luomukokki -kilpailun finalistit valittu
Kilpailun säännöt

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät:jarjestajalogotKilpailua tukevat: sponsorilogot3elo