Luomuelintarvikepäivän 2015 esitelmät

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen: Luomuelintarvikepäivän avaus (ei saatavilla)
Toimitusjohtaja Anne Kallinen, TNS Gallup Elintarviketieto Oy: Kuluttajabarometri 2015 -tulokset
Customer Support Officer Helena Wistrand, KRAV: Organic boom in Sweden
Project Manager Karin Lundell, Eskilstuna town: Catering sector behind the boom of organic in Sweden
Emeritusprofessori Tari Haahtela, HUS: Luonto lähelle ja terveydeksi (esitys ei saatavilla, lue juttu)
Pro Luomu ry:n hallituksen pj. Ilkka Alarotu, SOK: Luomualan kehitysohjelma vuoteen 2020

Markkinointi ja tuotteistus

Markkinointijohtaja Erkki Mikola, Suomisen Maito: Case Jymy; Markkinalähtöinen tuotelanseeraus
Business Manager Export Jonas Persson Follin, Oatly:  Case Oatly; How to get milk drinkers to try something new and organic? (tulossa myöhemmin)
Toimitusjohtaja Samuli Laurikainen, Snafu Oy: Case Silmusalaatti; Uusi tuotekonsepti vihanneshyllyyn
Senior Manager Nnenna Liljeroos, Arla Oy: Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla

Elintarviketutkimus: mitä uutta?

Tutkimusjohtaja Carina Tikkanen-Kaukanen, HY/ Luomuinstituutti:
Hunajan ja metsämarjojen antibakteeriset vaikutukset – lisäarvoa keruuluomulle?
Professori Raija Tahvonen, Luke/Luomuinstituutti: Mihin perustuvat luomuruuan mahdolliset terveyshyödyt?
Tutkija Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY/Luomuinstituutti: Miten luomun aitous voidaan tunnistaa?

Luomua ravintoloihin

Project Manager Karin Lundell, Eskilstuna municipality: Towards 50 % organics in public kitchens in Sweden
Keittiöpäällikkö Juhana Paturi, Tampere-talo: Luomu osana kestävää toimintaa
Keittiömestari Mika Heiskanen, Finlandia-talo: Luomukasvikset keittiöihin
Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, VRN: D-vitamiinia luomumaitoon?
CEO Nils Wetterlind, Scandinavian Organics: Eco for the people