Löydä keinoja tuoda luomu lasten lautasille

Vuonna 2020 Suomen kouluissa ja päiväkodeissa tarjottavasta ruoasta 20 % pitäisi olla luomua.

Pro Luomu ja EkoCentria järjestivät 21.3.2013 Espoossa seminaarin, jossa etsittiin keinoja kehittää luomuraaka-aineiden saatavuutta ja tiivistää kuntaruokailun parissa työskentelevien toimijoiden yhteistyötä. Seminaarin esitelmät löytyvät kyseisen puhujan nimessä olevan linkin kautta.

Aika: torstai 21.3.2013 klo 13-16
Paikka: Laurea-ammattikorkeakoulu (Vanha maantie 9), Leppävaara/Espoo (noin 700 m Leppävaaran asemalta)

Ohjelma:
Seminaarin puheenjohtajana toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry
klo 13.00 Seminaarin avaus, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok)
klo 13.15 Miten pitkä matka meillä on 20-tavoitteen saavuttamiseen, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria
klo 13.35 Ruotsissa luomun osuus jo lähes 20 %, projektledare Eva Fröman, EkoMatCentrum – Informationscentrum för Ekologiska Produkter
klo 14.00 Luomua on mahdollista lisätä
– Case Malmö: luomun osuus 25 %, deputy mayor Lari Pitkä-Kangas, Malmö
klo 14.25 Edelläkävijöitä Suomessa?
– Case Helsinki: luomun osuus 14 %, ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johansson (koulu- ja päiväkotipalvelut), Palmia
klo 14.40 Miten tarjonta ja kysyntä kohtaavat
– Case luomuleipä: ruokapalveluiden suunnittelija Riitta Kotilainen, Espoo Catering ja hallituksen puheenjohtaja Kari Meltovaara, Pekan Leipä
– Luomuvihannekset: palvelujohtaja Paula Juvonen, Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy ja luomuporkkanan tuottaja Paavo Pulkkinen, Lietlahden tila
15.15 Onko luomuruoan lisääminen kiinni rahasta vai tahdosta? Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr.)
15.30 Seminaarin yhteenvetokeskustelu: Miten tästä eteenpäin?
16.00 Seminaarin päättäminen

20/20-seminaari järjestettiin maa- ja metsätalousministeriön ja Laatuketjun tuella.

Lisätietoja: Anu Arolaakso/EkoCentria, puh. 044 785 4048 ja Marja-Riitta Kottila/Pro Luomu ry, puh. 040 581 9252

EkoCentriaPortaat luomuun