Lahti 19.11.2012

Lisää luomua -kiertue pysähtyi Lahdessa 19. marraskuuta 2012. Osa seminaarin esitelmistä löytyy ao. puhujan nimen kohdalla olevasta linkistä

Seminaarin ohjelma:

Aika: maanantai 19.11.2012 klo 9–15
Paikka: Sibeliustalo (Ankkurikatu 7), Lahti

Seminaarin puheenjohtajana toimii MTK Hämeen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kataja.

9.00 Kahvitarjoilu, infopisteet avoinna
10.00 Lisää luomua: tavoitteet markkinoiden ja tuotannon kasvuun, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu
10.10 Luomutavoitteet ja niiden toimeenpano ympäristöministeriön näkökulmasta, valtiosihteeri Katariina Poskiparta, ympäristöministeriö
10.30 Luomu osana EU:n maatalous- ja maaseutupolitiikkaa vuosina 2014-2020, neuvotteleva virkamies Sirpa Karjalainen, maa- ja metsätalousministeriö
10.45 Luomun tila ja näkymät Hämeessä, yksikön päällikkö Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus
11.00 Luomu on kasvussa – miten kauppa vastaa luomuhaasteeseen? valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, SOK
11.15 Teollisuuden puheenvuoro, myyntijohtaja Vesa Isohanni, Arla Ingman
11.30 Kyllä luomu onnistuu! luomuviljelijä Eero Ukkola, Loppi ja luomuviljelijä ja elintarvikeyrittäjä Markku Nikki, Sysmän Luomuherkut
11.45 Hyvät keinot selvitä luomubyrokratiasta, asiantuntija Jaana Elo, KoKo-palvelut
12.00 Infopisteet puheenjohtajan haastateltavina ja iltapäivän työskentelyyn valmistautuminen
12.15 LOUNAS: Luomu-buffet
13.15 Infopisteissä mm.  ProAgria Häme, Koulutuskeskus Salpaus, Virgino, Fazer Mylly, ProRuis, Viking Malt, Agrimarket, ProAgria, Luomuliitto, MTT, HAMK ja Suomen Luomukeskus Oy.
14.45 Tilaisuuden yhteenveto ja puheenjohtajan päätössanat: Miten Häme vastaa luomun kasvutavoitteisiin?

Tilaisuus on maksuton, mutta ruokailun takia ennakkoilmoittautuminen viimeistään pe 9.11.2012. Ilmoittautumiset kaija.hinkkanen(at)proagria.fi, puh. 040 709 2475  tai Tiina Mäkelä, puh. 0400 353 419.

Päivän järjestävät yhteistyössä ProAgria Hämeen Huomisen hämäläinen maatila -hanke sekä Pro Luomu ry. Lisää luomua -kiertuetta tukee maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.