Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari 7.2.2018

Suomen sertifioitu luomukeruuala on maailman laajin, noin 12 miljoonaa hehtaaria. Ala voisi olla huikeasti suurempikin, sillä lähes kaikki Suomen metsät voitaisiin ongelmitta sertifioida luomukeruualaksi – ilman että metsätalouden käytäntöjä tarvitsee muuttaa. Metsien sertifiointi luomukeruualueeksi tarjoaa uusia elinkeinomahdollisuuksia maaseudulle ja metsänomistajille.

Luomun koordinaatiohanke ja luonnontuotealan koordinaatiohanke (LUMOA) järjestävät ke 7.2.2018  Sibeliustalolla Lahdessa seminaarin, jossa valotetaan luomukeruun mahdollisuuksia. Seminaari on maksuton. Tervetuloa!

Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari on osa hanketoimijoille suunnattua Luomufoorumi 2018 -tapahtumaa. Sekä seminaariin että foorumiin ilmoittaudutaan tästä.

Seminaari striimataan suorana nettiin. Striimauslinkki julkaistaan mm. tällä sivulla tammikuun loppupuolella.

Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari

Aika: keskiviikko 7.2.2018 klo 9.30-15
Paikka: Sibeliustalo (Ankkurikatu 7, Lahti)

OHJELMA
Seminaarin puheenjohtajana toimii toimialapäällikkö Anne Ristioja, Lapin Ely-keskus

klo 9.30 Aamukahvit tarjoaa Kiantama Oy
klo 10.00 Seminaarin avaus
MTK:n metsävaltuuskunnan pj. Mikko Tiirola
klo 10.15 Mitä tarkoittaa luomukeruualueen sertifiointi?
ylitarkastaja Sampsa Heinonen, Evira
klo 10.45 Esimerkkejä sertifioinnin toteutusmalleista

  • Mahla: Arctic Birch, metsänomistaja Thomas Snellman
  • Marjat: Case Lappi ja Kainuu, asiantuntija Eija Vuorela 4H/YoungFour Oy
    ja toimitusjohtaja Vernu Vasunta, Kiantama Oy
klo 11.45 Lounas (omakustanteinen)
klo 12.30 Paneelikeskustelu: Luomuluonnontuotteiden markkinanäkymät
vetäjänä toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry

  • Vähittäiskauppa: valikoimapäällikkö Juhani Haara, SOK
  • Vienti: program manager Annaleena Soult, Business Finland
  • Superfood: perustaja Joni Laiho, Puhdistamo Oy
  • Elintarviketeollisuus: hankintapäällikkö Petri Silfverberg, Valio Oy
  • Ruokapalvelut: hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria
klo 13.45 Miten tästä eteenpäin?
Mitä me voimme tehdä luomuluonnontuotealan kehittymiseksi?

  • yrityspalvelujen asiantuntija Marko Ämmälä, Suomen metsäkeskus
  • metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen, Suomen metsäkeskus
  • projektipäällikkö Juha Rutanen, LUMOA-hanke
klo 15.00 Seminaari päättyy

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on rahoittanut tämän aineiston tuottamista.