_MG_7317

Koulujakelutuki tuo luomumaidon kouluihin ja päiväkoteihin

Koulujakelutuki on lisännyt luomumaidon käyttöä päiväkodeissa ja kouluissa. Alkusyksystä tehdyn kyselyn mukaan 42 % kuntien ruokapäättäjistä uskoo, että luomumaidon käyttö kunnissa lisääntyy edelleen uudistetun tuen […]

punajuuri_artikkelikuva

Elintarvikeyritykset luottavat luomun imuun

Elintarvikkeita jalostavat yritykset uskovat luomun kasvuun, kertoo tuore selvitys. Luomulle luovat imua vastuullisuuden vahvistuminen, sertifioitu laatujärjestelmä ja luomun vetovoima vientimarkkinoilla. Kasvun haasteista keskeisin on luomuraaka-aineiden […]

Luomu käy kaupaksi Yhdysvalloissa.

Luomu kulkee kohti valtavirtaa Yhdysvalloissa

Luomu on kovassa nousukurssissa Yhdysvalloissa. Kymmenessä vuodessa luomuelintarvikkeiden myynti on kaksinkertaistunut, ja viime vuonna se nousi 43 miljardiin dollariin. Luomun osuus jenkkien ruokamarkkinoista on nyt […]

_MG_4308 (1)

Sadattuhannet lapset ja nuoret mukana luomupuuron ME-jahdissa

Luomupuuron ME -tempaukseen 6.9. osallistuu yli 200 000 lasta ja nuorta lähes sadassa Suomen kunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Luomupuuroa lusikoidaan maailmanennätystahtiin yli tuhannessa päiväkodissa, yli 600 peruskoulussa, […]

PUURO09

Suomi kirii luomun ykkösmaita

Luomun kysyntä lisääntyy vauhdilla. Vuonna 2015 luomun maailmanmarkkinat kasvoivat 10 prosenttia ja nousivat 81,6 miljardiin US dollariin. Luomun kulutus maailmalla on keskittynyt Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. […]

2kombo

Syksyllä kilpaillaan Vuoden Luomukokin tittelistä

Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokki -kilpailu järjestetään Helsingissä ELMA-messujen yhteydessä 11.–13.11.2016. Vuoden Luomukokin titteliä tavoittelevat omissa sarjoissaan keittiöalan ammattilaiset ja opiskelijat. Ammattilaissarjan voittaja lähtee edustamaan Suomea […]

lautasannos_kuva1_TE

Ammattikeittiöt aikovat lisätä luomun käyttöä

Luomun tarjonta ravintoloissa ja julkisissa ruokapalveluissa kasvaa lähivuosina, kertoo ammattikeittiöiden päättäjille tehty kysely. EkoCentrian teettämän kyselyn mukaan yli viidesosa suomalaisista ammattikeittiöistä on tehnyt strategisen päätöksen […]