Luomulihan tuotanto 2016

Suomessa tuotettiin yhteensä 4,36 miljoonaa kiloa luomulihaa vuonna 2016. Tuotanto lisääntyi 5 % edellisvuodesta. Kaksi kolmasosaa luomulihasta oli naudanlihaa. Suomen kaikesta lihantuotannosta luomun osuus oli 1,1 %.

Naudanlihan ja siipikarjanlihan tuotanto luomuna laski hieman edellisvuoteen verrattuna, mutta luomusianlihantuotanto lisääntyi lähes kolmanneksen. Myös lampaanlihan luomutuotanto lisääntyi.

Luomulihan tuotantotiedot ovat peräisin kyselystä, joka tehtiin 28 teurastamolle tammikuussa 2017. Kyselyn toteutti Luken Tilastopalvelut Pro Luomu ry:n toimeksiannosta, ja sitä rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

Luke: Luomulihan tuotanto 2016

Maa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut tämän aineiston tuottamista.