Luomuelintarvikepäivän 2017 esitykset

Luomuelintarvikepäivä 2017 kokosi Finlandia-talolle 5.10. yhteensä 240 ruoka-alan asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Tapahtuman esitykset löytyvät alta.

Anu Ora

Ilkka Alarotu, SOK: Suomen luomumarkkinoiden kehitys
Anne Kallinen, Kantar TNS Agri Oy ja Tarja Pentilä, Kantar TNS Oy: Luomun kuluttajabarometrin 2017 tulokset
Monique Marez, Organic Trade Association (USA): Organic is growing worldwide
Anu Ora, Apetit Ruoka Oy: Luomukasvisten kysyntä kasvaa – miten siihen vastaamme?

Menestystarinat

Ilja Björs, Juuri Yhtiöt Oy ja Jan Liesaho, Stadin puutarhuri: Maku. Alkuperä. Intohimo.
Johtaja Ari Akseli, Kesko Oyj: Luomun voittovalinnat
Toimitusjohtaja Miska Kuusela, DAVA Foods Finland Oy: Luomu toimii kananmunissa – miksi?
Toimitusjohtaja Markus Gotthardt, Leipomo Primula Oy: Luomuleivällä Suomen ja Euroopan markkinoille

Miten syntyy kiinnostava luomutuote?

Johtaja Elli Siltala, Valio Oy: Luomu kannattavaksi trendejä yhdistämällä
Co-founder Indran Samarakone, Aberry Oy: Miten syntyi suomalainen superfood-juoma?
Raaka-aineasiantuntija Jussi Hautala, Suomen Nestlé Oy: Luomulastenruokaa kotimaasta – mistä raaka-aineet?
Brand Manager Uuna Kostamo, Oy Gustav Paulig Ab: Miten Juhla Mokka -kahvista tuli luomu?

Tutkimus

Paneelia veti Susanne Päivärinta.

Tutkija Maarit Mäki ja professori Raija Tahvonen, Luke: Luomun prosessointi ja mahdolliset terveysvaikutukset
Tutkijaopettaja Petri Niemi, Lappeenrannan teknillinen yliopisto: Luomuviljan ketjut vientikuntoon – tuottajien ja jalostajien yhteistyö toimitusketjua virittämään
Strategist Niina Hietalahti ja insight specialist Leena Fredriksson, Designtoimisto Kuudes: Sallivuutta ja ehdottomuutta – vastuullisuus ruotsalaisten ja suomalaisten kuluttajien näkökulmasta
Professori Harri Luomala, Vaasan yliopisto: Luomun yhteiskunnallinen asema Suomessa

Kuvat: Pro Luomu/Ella Karttunen