Luomu Suomessa 2015 -kooste

Keskeiset luomutuotantoa ja sen kehitystä koskevat tilastot on koottu Luomu Suomessa 2015 -koosteeseen. Nyt mukana myös luomupuutarhatuotannon tärkeimmät kasvit!

Lataa tästä Luomu Suomessa 2015 -kooste pdf-tiedostona tai pyydä meiltä power point -versio. Kooste on saatavilla myös englanninkielisenä: Organics in Finland 2015LS2015_kansi

Suomalaista luomutuotantoa ja sen kehitystä kartoittavien tilastojen lisäksi koosteessa on tietoja muun muassa luomun tarjonnasta ruokapalveluissa, kuluttajien luomuasenteista ja luomutuotteiden viennistä. Lisäksi koosteessa kerrotaan Suomen luomumarkkinoiden kehityksestä.

Luomu Suomessa 2015 -koosteen tiedot ovat peräisin Eviran, Luken ja Mavin julkisista tilastoista. Lisäksi koosteen laatimisessa on käytetty EkoCentrian ja Pro Luomun teettämien kyselyjen tuloksia. Markkinatiedot perustuvat Pro Luomun päivittäistavarakaupoilta keräämiin tietoihin.

Jokaisen taulukon ja graafin yhteydessä on kerrottu kyseisen tilaston lähdeorganisaatio, joten tarkempaa informaatiota kaipaava löytää halutessaan helposti alkuperäisen tilaston.

logo_elokuu_2013_pieniMaa- ja metsätalousministeriö on rahoittanut Luomu Suomessa 2015 -koosteen tuottamista.